Ki ez a csaj, aki ennyire bejön az Origo olvasóinak?

2017.01.08. 16:59

Olvasóinknak tíz feltörekvő színésznő közül messze Juno Temple tetszett a legjobban, ezért úgy döntöttünk, hogy őt közelebbről is bemutatjuk. Tévés munkát először a Bakelit-ben vállalt, de filmekben már gyerekkorában szerepelt, először nyolcévesen láthattuk volna a vásznon, ha az apja nem dönt úgy, hogy kivágja a jelenetét. 

Egy korábbi cikkünkben a tévében 2016-ban feltűnt színésznőkből mutattunk be tízet, akit szívesen látnánk idén is a képernyőn. A végén megszavaztattuk olvasóinkat, hogy nekik ki a kedvencük, és az élen toronymagasan, 43 százalékkal Juno Temple végzett – igaz, a győzelméhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy többek között ezzel a képpel neveztük: 

Forrás: HBO

A színésznő persze az optikai tuning, vagyis a melle felpolcolása nélkül sem kellemetlen jelenség, erről nem egy filmben meggyőződhettünk, hisz nem riadt vissza a teljes meztelenségtől sem – a Gyilkos Joe-ban például így láthattuk: 

Forrás: LD Entertainment

Első tévés munkájában, a Bakelit-ben sem szégyenlősködött, Mick Jagger fiával bújt többször ágyba, volt, hogy egy édes hármast is összehoztak a srác egyik haverjával: 

Nyolcéves kora óta szerepel

A Bakelit egyébként a 2016-os év talán legnagyobb bukása volt, Temple-t ezzel együtt szívesen látnánk más tévés produkciókban is – erre azonban egyelőre ne számítsunk, hisz idén várhatón négy film is érkezik tőle, az egyik Woody Allen új, még cím nélküli projektje. 

Filmekben már jóval korábban is láthattuk a színésznőt, először nyolcévesen, 1997-ben jelent meg édesapja, Julian Temple rendező filmjében, a Jean Vigóról szóló Vigo – Egy szenvedélyes élet-ben, igaz, a végső változatból inkább kivágták a jelenetét. Az apuka aztán a három évvel későbbi Pandaemonium-ba is bevitte a lányát, itt már a nézők is láthatták a szereplését. 

Juno Temple és James Jagger a BakelitbenForrás: HBO

Miután Temple tizenöt évesen közölte a szüleivel, hogy komolyan érdekli a színészet, az egyébként producerként dolgozó édesanyja, Amanda Pirie elküldte egy meghallgatásra az Egy botrány részletei című filmhez. Temple meg is kapta Cate Blanchett lányának a szerepét, amivel aztán egyenes út nyílt számára a Vágy és vezeklés-be, onnantól kezdve pedig már rendszeresen és szívesen foglalkoztatták. 

A Vágy és vezeklésben vörös hajjal volt láthatóForrás: Universal Pictures

Benne volt többek között A másik Boleyn lány-ban, a Mr. Nobody-ban, a Kismadarak-ban, A három testőr-ben, A sötét lovag: Felemelkedés-ben, a Szarvak-ban, a Demóná-ban, a Fekete misé-ben, szóval hosszú volt a lista, mire tavaly az első tévés produkciójáig elért. Mutatunk róla még pár képet a további szöveg helyett: 

Forrás: AFP/Robyn Beck
Forrás: AFP/2014 Getty Images/Jason Merritt
Forrás: AFP/2016 Getty Images/Pascal Le Segretain
Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Jason Kempin
Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Aaron Harris

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK