Megszólalt a Ku-Klux-Klanos sorozattal botrányba keveredett tévé vezetője

2017.01.18. 15:12

Mint arról korábban többször írtunk, az A&E nevű amerikai tévécsatorna még adásba kerülése előtt kivette a műsorból az Escaping the KKK című dokumentumsorozatot, mert felmerült a gyanú, hogy a megszólalók pénzt kaptak a producerektől, sőt általuk megrendezett jelenetekben kellett részt venniük.

Habár az ügyben még folyik a csatorna belső vizsgálata, Nancy Dubuc elnök-vezérigazgató annyit már el tudott mondani, hogy a társaságnál el fognak gondolkozni egy szigorúbb produkciós szabályzat bevezetésén.

„Nagyon oda kell figyelnünk rá, hogy ezután sokkal egyértelműbbek, kizárólagosabbak és szigorúbbak legyünk a műsorainkat gyártó produkciós partnereinkkel szemben. A nyomozás lezárultáig azonban nem hozunk semmiben végleges döntést. Cégünk majd csak ezután fogja levonni a végső következtetéseket" – szögezte le Dubuc.

Escaping the KKKForrás: A&E

Az elnök a csatorna egy sikeresebb produkciójáról is szót ejtett. A szcientológiai egyház sötét titkait bemutató Leah Remini: Scientology and the Aftermath (ami a Férjek gyöngyéből ismert színésznő, maga is egykori szcientológus dokuszériája) például kirobbanó sikernek bizonyult.

A nézettségen kívül azonban Dubuc Facebook-fala is robbant, hiszen a szcientológiai egyház nem túl meglepő módon nem fogadta épp kitörő örömmel a produkciót. „Tele vagyok a Facebookon Leah-ellenes bejegyzésekkel. A barátaim szerint nagyon menő, hiszen azt jelzi, mi mindent értünk el" – mondta Nancy Dubuc.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK