Ezektől a sorozatoktól még idén búcsúznunk kell

Dr. Csont
Vágólapra másolva!
Január 25-én véget ért a boszorkányos Salem, de korántsem ez az egyetlen széria, amelytől búcsúznunk kell 2017-ben. Lezárul többek között a Vámpírnaplók, a Dr. Csont, a Csajok, a sorozatrajongóknak lesz tehát miért szomorkodniuk. 
Vágólapra másolva!

Már most felkészülhetünk arra, hogy több sorozat véget fog érni az idén – szerencsére akadnak köztük olyanok, amelyeket rendesen le tudnak zárni, például a Vámpírnaplók vagy a Dr. Csont is az alkotók szándéka szerint fejeződhet be. Íme, tíz széria, amely jövőre már biztosan nem lesz képernyőn.

Vámpírnaplók

A CW csatorna egyik zászlóshajója, a tinik kedvence a nyolcadik évaddal ér véget március 10-én, amiben olyan szempontból nincs is semmi meglepő, hogy a női főszereplő, Nina Dobrev nélkül a történet már amúgy sem működött igazán – őt pedig a hatodik szezon végén láthattuk utoljára, és még mindig kérdéses, hogy legalább a fináléra visszatér-e.

Forrás: CW

Grimm

Március 31-én a hatodik évad után a Grimm testvérek leszármazottja is elköszön, Nick Burkhardt befejezi a nyomozást a természetfeletti lények után. Akárcsak a Vámpírnaplók, a Grimm-mesék ihlette sorozat is a készítők szándéka szerint ér véget, hiszen az NBC már a hatodik szezon megrendelésekor közölte, hogy az lesz az utolsó.

NBC

Bates Motel

Február 20-án indul a Bates Motel utolsó évadja, már egy kellően nyomasztó plakát is kijött hozzá. A klasszikus Psycho előzménysorozatáról van szó, a történet arról szól, hogy miként lesz a kamasz Norman Bates (Freddie Highmore) felnőtt, hogyan borul el egyre jobban az elméje, miközben a Vera Farmiga alakította anyja uralkodik rajta.

Forrás: A&E

Sötét árvák

Négy évad, negyven epizód után ér majd véget az itthon az RTL Spike-on futó sci-fi sorozat, amelyben egy Sarah nevű nő (Tatiana Maslany) bukkan furcsa titokra. Kapóra jön neki, hogy egy hozzá hasonló nő öngyilkos lesz, így az ő nevén kezd új életet, rá kell azonban jönnie, hogy még többen vannak, klónok mindannyian.

Forrás: BBC America

Az uralkodónő

A Máriát, a skótok híres királynőjét bemutató széria február 10-én kezdi a negyedik, utolsó évadját. Adelaide Kane játssza a címszereplőt, aki tizenöt évesen érkezett Franciaországba, hogy Ferenc herceg jegyese legyen, az udvarban azonban egyből intrikák kereszttüzébe került.

Forrás: CW

Dr. Csont

Az Egyesült Államokban már javában megy a Dr. Csont tizenkettedik, utolsó szezonja, amely igen ütős lesz a készítők ígérete szerint, egy igazi szerelmes levél a rajongóknak. Fordulatokban és vendégszereplőkben nem lesz hiány, méltóképp lezárják Bones és Booth kalandjait, amelyeket itthon is sokan követnek.

Forrás: FOX

Hazug csajok társasága

A hetedik évadjával zárul a tinik másik kedvence, amely a Vámpírnaplók-hoz hasonlóan 2010 óta minden évben több kategóriában megkapta a Teen Choice Awardst. A történet öt lányról szól, akiknek a baráti társasága széthullik, miután egyikük eltűnik – egy titokzatos valaki azonban üzenetekkel kezdi zaklatni őket.

Forrás: Freeform

The Strain – A kór

A negyedik már az utolsó évad lesz a The Strain – A kór-ból, de nem a sorozatot adó FX, hanem maguk az alkotók döntöttek úgy, hogy szeretnék lezárni a történetet. A széria Guillermo del Toro és Chuck Hogan regénytrilógiájából készült, az első könyvet már egészében feldolgozták az első szezonban, a maradék kettőt pedig elosztották a további szezonokra.

Forrás: FX

Csajok

Lena Dunham 2012-ben indult generációs sorozata Emmy-díjakat, Golden Globe-ot nyert, épp ezért okozott hatalmas meglepetést, amikor az HBO még az ötödik évad indulása előtt bejelentette, hogy a hatodik lesz az utolsó. Dunhamnek ezzel együtt már régóta vannak tervei az utolsó részt illetően, azt mondta, ne számítsunk szirupos lezárásra.

Forrás: HBO

Sikersorozat

A Jóbarátok egykori Joey-ja, Matt LeBlanc is elköszön a képernyőtől, legalábbis ezzel a szériával, hiszen tavaly már elindult új projektje, a Man with a Plan. A Sikersorozat-ban kvázi saját magát, önmaga paródiáját játssza, aki óriási sztárként egy brit producerpárosnak segít abban, hogy elkészüljön a sorozatuk amerikai változata.

Forrás: Showtime

Szavazzon!

Melyik fog a legjobban hiányozni?