Tévés nézettség: nagy a tolongás a középmezőnyben

Barátok Közt 8000 RTL 8000. Barátok Közt rész alkalmából nyílt napot tartottak a sorozat színészei.
8000. Barátok Közt rész alkalmából nyílt napot tartottak a sorozat színészei.
Vágólapra másolva!
A 4. héten a magyar tévéműsorok közül egyedül az RTL Klub Híradó-ja vonzott egymillió feletti nézőt a teljes lakosságból, ahol a dobogóra felfért még a Barátok közt és a Tények. A 18–49-es célcsoportban az RTL Híradó és a Barátok közt helyet cserélt, a harmadik helyre pedig feljött az Éjjel-nappal Budapest. Íme, a heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub Híradó-jának vasárnapi adása a teljes lakosságból 1 millió 97 ezer embert ültetett a tévé elé, ezzel megnyerte a heti nézettségi versenyt. A második helyet a Barátok közt szerezte meg 935 ezer nézővel, a harmadik pedig a TV2-s Tények lett, ennek hétfői kiadására 875 ezer magyar volt kíváncsi.

Mutatjuk a 4. hét húsz legnépszerűbb műsorát a teljes lakosságban, a táblázatban minden produkció a legnézettebb adásával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A 18–49-es korosztályban a Barátok közt letolta az RTL Híradó-t a második helyre, a harmadik pozícióba pedig feljött az Éjjel-nappal Budapest. Ezt követte a Kiütés című vígjáték, a Válótársak – amelynek évadzáróját láthattuk a héten –, majd a Dr. Csont.

A csatornák versenyéből a teljes lakosságban és 18–49-ben is az RTL Klub került ki győztesen, előbbi kategóriában a heti átlagos közönségarányt tekintve 0,6 százalékponttal előzte meg a TV2-t. A Duna TV 6 százalékkal szerezte meg a harmadik helyet, a következő pozíciókért az M1, a Super TV2 és a Cool között alakult ki szoros verseny, miközben a Mozi+ az ATV-vel teljesített egy szinten.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés