Lengyel Tamás: Egy csomó banális, képtelen helyzetet látunk

2017.02.02. 12:46

Gátlástalan, nagyszájú srác, a fociedző Gyuri szerepét bízta az RTL Klub Lengyel Tamásra mi kis falunk-ban. A vidéki környezetben játszódó széria alfahímje biztosan okoz vidám perceket a nézőknek, eljátszani is szórakoztató volt – mesélte a színész az Origónak.

"Meglehetősen gátlástalan, nagyszájú srác Gyuri, a falu bikája, aki azt gondolja magáról, hogy ő a playboy, az egyedüli férfi, az igazi alfahím. Minden reakcióját, minden pillanatát ez határozza meg. Eléggé elrajzolt karakter, ilyeneket pedig mindig nagyon jó eljátszani. Elég jó a maszk, és ha a színész ilyen maszk mögé bújhat, akkor sokkal felszabadultabb lehet" - mondta Lengyel Tamás az Origónak.

Gyuri szerepébenForrás: Nanasi Pal

A mi kis falunk vígjáték, nem meglepő hát, hogy jó hangulatban telt a forgatás, sokat nevettek a színészek, mire sikerült felvenni egy-egy epizódot.

"Sokat nevettünk, sőt, jobban belegondolva állandóan csak röhögtünk. A forgatáson szó szerint életre keltek a karakterek. Saját döntéseik, akaratuk és személyiségük lett, ez teremtette a legviccesebb helyzeteket. Volt, hogy a karakter kommunikált a stábbal, nem is a színész. Gyakran előfordult, hogy a jelenet az írott végénél nem állt meg, hanem a karakterek tovább beszélgettek. De számomra a legkomikusabb mégis az volt, amikor az egyik színész teljesen véletlenül a traktorjával se szó, se beszéd behajtott a halastóba. Illetve Szabó Győző vett le a labamról hihetetlen virtuóz halandzsázó képességével. Az egész falu rajta röhögött. Spoiler nélkül nehéz elmesélni bármit is, meg kell nézni a sorozatot a poénokért."

Egyszerű helyzeket látunk

"A személyek elrajzoltak kissé és nagyon müködik a helyzetkomikum, de nem paródiáról van szó, a realitás talaján mozog a sorozat. Egy csomó banális, képtelen, de ugyanakkor mégis nagyon egyszerű helyzetet látunk, piti hazugságokat és az ügyetlen igyekezetet ezek megoldására, leplezésére. Ilyen helyzetek az egymásutánja ez a sorozat" - mesélte.

Lengyel Tamás a sorozat bemutatójánFotó: Polyák Attila - Origo

A falusi életet egyáltalán nem ismeri, városban nőtt fel, ezt sokszor meg is kapta a stábtól. "Városi gyerek voltam, Zuglóban nőttem fel, minden élményem és minden kapcsolatom a városhoz fűződik. A nagyszüleim Rakamazból és Kurityánból, Szabolcs és Borsod megyéből származnak, úgyhogy előfordult, hogy megfordultunk disznóvágáson vagy esküvőn, de a meghatározó élményeim Pesthez fűznek."

Bízik benne, hogy a Válótársak után ezt az új sorozatot is szeretni fogják a nézők. "Esendő karakterek, csetlenek-botlanak, ügyetlenkednek, és mindeközben meg nagyon szerethetők. Szerintem mindegyikük csak szimpatikus lehet. Izgalmasak a helyzetek, az életük, és ez
reméljük behúzza a nézőt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK