Gondolta volna, hogy ezek a sztárok is a tévében kezdték?

Jennifer Lawrence, Utazók, kínai sajtóesemény
Vágólapra másolva!
George Clooney-ról, Jennifer Anistonról, Will Smithről vagy Michael J. Foxról köztudott, hogy sikeres filmszínészi karrierjük előtt a televízióban "csinálták meg" magukat – hiszen olyan sorozatokban szerepeltek, amelyek világszerte ismertek. Több nagy sztárnak azonban szinte csak a moziban találkoztunk a nevével, pedig korábban szintén a tévében alapozták meg a hírnevüket. Meg fog lepődni ezeken a régi videókon!
Vágólapra másolva!

Morgan Freeman

A hamarosan nyolcvanéves színész olyan filmekben szerepelt, mint A remény rabjai, a Hetedik vagy a Millió dolláros bébi, és a tévében jórészt csak a hangját hallhatjuk, hiszen előszeretettel tevékenykedik dokumentumsorozatok (Slavery and the Making of America, 30 for 30) narrátoraként.

Nemrégiben kisebb fajta szenzációnak számított,

amikor személyesen is feltűnt a National Geographic vallási témájú dokuszériájában, az Isten nyomában Morgan Freemannel címűben, pedig Freeman nem ekkor volt először látható a képernyőn. Mivel a sztár az 1989-es Miss Daisy sofőrje című mozival hívta fel magára első ízben a világ figyelmét, automatikusan elkönyveltük filmszínésznek, pedig

előtte már számos tévés alkotásban (televíziófilmben és sorozatban egyaránt) szerepelt.

A legfontosabb ezek közül a The Electric Company című szórakoztató ismeretterjesztő tévéműsor volt, amelynek Freeman 1971 és 1977 között nem kevesebb, mint 780 epizódjában (!) jelent meg. A kisiskolás korosztályt megcélzó széria zenés-játékos formában mutatott fonetikai és olvasási gyakorlatokat az ifjú nézőknek, anélkül, hogy egy percig is gügyögött volna nekik. A jópofa szkeccsekben a színész hol laza hippi figurát, hol vegetáriánus vámpírt formált meg, miközben nem egyszer dalra is fakadt.

Tom Hanks

Morgan Freemanhez hasonlóan a Ryan közlegény megmentése, a Forrest Gump és A Da Vinci-kód sztárja is évtizedek óta Hollywood állócsillagának számít. A közönség már olyan korai, nyolcvanas évekbeli filmjeiben a szívébe zárta, mint a Csobbanás, a Legénybúcsú, A pénznyelő vagy a Segítség, felnőttem! – pedig

nem ezek voltak Hanks első munkái.

Habár a színész pályája első szerepét egy Gyilkos randevú című tucatthrillerben alakította, rögtön utána a Szerelemhajó című szappanoperában kapott aprócska szerepet. Első komolyabb megbízása pedig szintén a kisképernyőhöz köthető: egy Bosom Buddies (Kebelbarátok) című, két évadot megélt, a Van, aki forrón szereti modernizált verziójaként is értelmezhető sitcomban játszott főszerepet 1980 és 1982 között.

A szériában a sztár egy fiatal hirdetési szakembert játszik, aki egy barátjával kutyaszorítóba kerül, mivel szó szerint a fejük fölül bontják el azt az olcsó albérletet, amire sikerült szert tenniük. Egy nőismerősük javaslatára ekkor beköltöznek egy szintén elég jutányos áron elérhető szállásra – a gond csak az, hogy itt kizárólag nőket fogadnak. A folytatást valószínűleg mindenki sejti:

aki szeretné látni a fiatal Hankst göndör barna parókában, kisminkelve, női ruhában,

a sorozat saját YouTube-csatornáján az összes részt megnézheti. Fentebb a pilot epizód tekinthető meg.

A folytatásért lapozzon!