Jason Momoa rendszeresen oszt meg Instagram-oldalán bájos családi fotókat, szakmai tartalmat, de félmeztelen szelfiket is – nem csoda, hogy 1,8 millió követője van. De vajon hányan tudják közülük, hogy mit jelent a színész azonosítója, a "prideofgypsies"?

Momoát a képmegosztó oldalon ugyanis nem saját nevén, hanem a https://www.instagram.com/prideofgypsies/ címen érjük el, ami magyarul annyit tesz, hogy a "cigányok büszkesége".

Papa will be home soon lovees Aloha papa

Jason Momoa (@prideofgypsies) által közzétett fénykép,

A sztár viszont köztudottan hawaii származású, így a szokatlan profilra elég nehéz magyarázatot találni. Még szerencse, hogy a Popsugar utánajárt a kedvünkért, és még egy hat évvel ezelőtti interjút is felkutattak, hogy megoldják a rejtélyt.

A Pride of Gypsies nem más, mint Momoa produkciós cégének a neve, amely olyan művészek és filmkészítők kis csapatát tömöríti, akik büszkék szabad szellemű, autentikus munkáikra – innen a cigány párhuzam, a cég honlapja szerint ugyanis a cigányok „nomád, szabad szellemű emberek", ők pedig ennek az örökségnek a letéteményeseként a szokatlant és az innovatívat próbálják megragadni.

Indítottam egy céget Pride of Gypsies néven, ami alapvetően arról szól, hogy van egy csomó csodálatos barátom, írók, rendezők, színészek, és mi mind filmeket készítünk. Imádunk történeteket mesélni. Mintha a nap végén leülnénk a tábortűz mellé, ahol Tom Waits elmond nekünk egy sztorit. Ez jobb bármilyen filmélménynél, és ezt akarjuk megragadni" – ecsetelte egy 2011-es interjúban Momoa a „cigányos" szabadszelleműséget.