Edward James Olmos, vagyis a Battlestar Galactica Adama admirálisa is benne lesz a Sons of Anarchy testvérsorozatában. 

Alakul a Sons of Anarchy (Kemény motorosok) spin-offja, a Battlestar Galactica mellett a Dexter-ben és A S.H.I.E.L.D. ügynökei-ben is látott Edward James Olmos is komoly szerepet kapott a szériában.

A Mayans MC az anyasorozatban megismert latin-amerikai motoros bandával foglalkozik, egy tagságra vágyó aspiránst mutat be. Olmos az ő apját játssza, aki számos balhé után már inkább a nyugalmasabb élet felé terelné a családját.

Edward James OlmosForrás: AFP/Frederic J. Brown

A testvérsorozatban természetesen a Mayans már korábban megismert vezetője, Marcus Alvarez is visszatér, őt ugyanúgy Emilio Rivera fogja játszani, mint a Sons of Anarchy-ban.

A forgatókönyvet az eredeti széria alkotója, Kurt Sutter mellett Elgin James írja, aki fiatalkorában olyan zenekarok nyomában utazgatott az Egyesült Államokban, mint a Black Flag vagy az Agnostic Front, majd Bostonban letelepedve megalapította az FSU nevű antirasszista utcai genget, amellyel a skinhead és neonáci csoportok ellen harcolt – vagyis nem kevés tapasztalatot szerzett ahhoz, amiről a Mayans MC szól.