Christian Brando

Ha rangsort szeretnénk állítani, minden bizonnyal a színészlegenda, Marlon Brando fia vinné a pálmát a szüleikre szégyent hozó celebgyerekek versenyében. Christian Brando ugyanis, miután kirúgták a középiskolából, rászokott a drogra, és folyamatosan lopta a napot, majd meggyilkolt egy embert.

Mentségére szólhat, hogy gyerekkorában valószínűleg nem juthatott neki túlságosan rendezett családi élet, mivel híres apjának egyes források szerint kilenc, míg mások szerint tizenegy gyereke volt, különböző nőktől.

Marlon Brando, jobbra mellette Christian és Mikko nevű fiai, bal szélen a Christiant védő egyik ügyvédForrás: Wade Byars / AFP

A Brandon fiú 1990-ben féltestvére, Cheyenne élettársát és gyerekének apját, egy tahiti politikus fiát lőtte le. A család Marlon Brando hollywoodi villájában tartózkodott, és Christian csak aznap találkozott először húga barátjával. Néhány órával a lövés eldördülése előtt Cheyenne állítólag arról panaszkodott a testvérének, hogy az élettársa veri. Christian ugyanakkor tagadta, hogy előre megfontolt szándékkal ölt volna,  állítása szerint véletlenül sült el a pisztoly, amivel csak megfenyegette a másik férfit, majd mindketten dulakodni kezdtek a megszerzéséért.

A dulakodás ellen szólt, hogy az áldozatot, Dag Drolletet a hátán érte a lövés, miközben a kezében egy távirányítót és egy szál cigarettát tartott. Marlon Brando ennek ellenére mindent elkövetett annak érdekében, hogy enyhítse a fiára kiróható büntetést:  magándetektívet fogadott fel, ballisztikai és patológus szakértőket keresett meg, és legalább kilenc ügyvédnek fizetett Christian védelméért. Később, a tárgyaláson pedig egy egyórás védőbeszédben saját magát és rossz apaságát okolta fia ballépéséért.

Marlon Brando a bíróság előtt a sajtónak nyilatkozikForrás: C.Schiebeck / AFP

Cheyenne Brandónak egyébként köztudottan labilis volt az idegrendszere, ki-be járt az elvonókra és pszichiátriai intézetekbe (így még az sem biztos, hogy igazat mondott a bántalmazásról). Már a tárgyalás során is két alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot, öt évvel a történtek után pedig, amikor elveszítette Tuki nevű fia felügyeleti jogát, felakasztotta magát – mindössze 25 éves volt.

Marlon Brando kilenc évvel élte túl lánya halálát, Christian Brando (aki a gyilkosság miatt öt évet ült börtönben) 2008-ban halt meg, 49 éves korában.