A tavalyi győztes visszatér A Dal színpadára

Eurovíziós Dalfesztivál 2016. döntő
Freddie representing Hungary with the song 'Pioneer' performs during the final of the Eurovision Song Contest 2016 Grand Final in Stockholm, on May 14, 2016. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Szombaton eldől, melyik dal és előadó lesz A Dal 2017 nyertese. A döntőben extra produkcióként fellép a tavalyi győztes, Freddie, valamint Molnár Ferenc Caramel, a zsűri egyik tagja.
Vágólapra másolva!

A Dal 2017 harminc dalból álló mezőnyéből három válogató és két elődöntő után alakult ki a nyolcas döntő résztvevőinek köre.

Szombaton A Dal 2017 fináléjába jutott nyolc produkcióból

először a zsűri pontozással választja ki a négy legjobbat, a végeredményről pedig a tévénézők szavazatai döntenek.

A nyolc döntős dal meghallgatása után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adnak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. A pontszámok összesítése után derül ki, melyik négy előadó és dal jut a végső fázisba. Rájuk ezt követően a nézők mobilapplikáció segítségével, sms-ben vagy a mediaklikk.hu/a-dal weboldalon szavazhatnak. A legtöbb voksot kapó versenyző nyeri A Dal-t és képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Kijevben.

Ők lesznek ott a döntőben: Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi, Leander Kills, Zävodi + Berkes Olivér, Kállay Saunders Band, Kanizsa Gina, Pápai Joci, Radics Gigi és a Soulwave.

Freddie is fellép szombaton Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A Dal 2017 döntőjében két extra fellépő lesz: egyikük Freddie, aki Pioneer című dalával tavaly nyert, a másik pedig Molnár Ferenc Caramel, a zsűri egyik tagja. Caramel 2012-ben maga is indult A Dal első szériájában és a legjobb négyig jutott.