Megvan A Dal győztese

GIF A dal 2017, Pápai Joci, 
Zävodi + Berkes Olivér, 
Radics Gigi, 
Kanizsa Gina
GIF A dal 2017, Pápai Joci, Zävodi + Berkes Olivér, Radics Gigi, Kanizsa Gina
Vágólapra másolva!
Február 18-án a döntőjéhez érkezett A Dal, vagyis az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatója, kiderült, hogy ki képviselheti hazánkat a májusi versenyen Kijevben. A zsűri a maradék nyolc produkcióból választott ki négyet, majd a közönség szavazott, az ő kedvencük, Pápai Joci nyert. 
Vágólapra másolva!

A döntőre nyolc produkció maradt versenyben A Dal-ban, közülük került ki szombat este a győztes, az, aki Magyarország színeiben énekelhet majd a májusi Eurovízión.

A zsűri Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi, a Leander Kills, Zävodi + Berkes Olivér, a Kállay Saunders Band, Kanizsa Gina, Pápai Joci, Radics Gigi és a Soulwave közül választotta ki pontozással a négy legjobbat, a szűkített mezőnyből viszont már a nézők emelték ki a kedvencüket.

A Dal idei zsűrije, Caramel, Both Miklós, Zséda, Frenreisz Károly. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTVA

19.30-kor indult a műsor, látványos táncos koreográfiára vonult be a nyolc versenyprodukció, majd az este két házigazdája, Tatár Csilla és Harsányi Levente. Utóbbi emlékeztetett arra, hogy eredetileg harminc dalból válogattak – legalábbis a tévében ennyit hallhattunk –, majd bejelentette, hogy Freddie és Caramel lesznek az extra fellépők.

A zsűri is megérkezett, mint megtudtuk, ők az első körben csak a véleményüket mondják el, és csak a végén pontoznak. Zséda "őrületesen szép" volt Harsányi szerint, Both Miklós arról beszélt, hogy nagyon színes lett a mezőny a végére, izgalmas döntőt fogunk látni.

Zsédánál ma mindenki tiszta lappal indult,

Frenreisz Károly a fiatalokat méltatta, Caramel pedig megígérte, hogy a belső hangra fog figyelni.

Tóth Gabi a döntőben. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fellépők sorrendjét az adásig titokban tartotta az MTVA, így a nézők sem tudhatták előre, hogy Tóth Gabi fog kezdeni Freddie Shumannal és Lotfi Begivel, jött a népzenés Hosszú idők. Both Miklós szerint Tóth Gabi "bármilyen zenét kap, azt megtölti", de miután a magyar világzene szerepét fejtegette hosszan, kibökte, hogy a népzenében kicsit jobban el kéne mélyednie.

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt mutathattam be ezt a dalt" – fakadt ki elérzékenyülve az énekesnő, aki Zséda szerint ma adta elő legszebben a produkciót. Frenreisz úgy vélte,

Következett a Soulwave a Kalandor című számmal. Caramel nagyon szerette a dalt, de picit aggódott, hogy el fog veszni a többi között, amivel Zséda is egyetértett, szerinte A Dal történetének legerősebb döntője volt az idei.

A Soulwave jött másodikként. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: Facebook/A Dal

Radics Gigi közben a kiskutyájával izgult a színfalak mögött, ő következett első saját dalával, a kis változtatásokkal előadott See It Through-val. Kiderült, hogy Quincy Jones is neki drukkol, Zséda is csak méltatni tudta, Caramelt pedig teljesen sokkolta, élőben még soha nem hallott ilyen éneket.

Radics Gigi dögös ruhában lépett fel Forrás: Facebook/A Dal

Következett a Kállay Saunders Band, amelynek frontembere bajban volt, hogy a versenydalát miként adja elő, miután a közönségnek az új, a zsűrinek viszont a régi verzió tetszett jobban.

Frenreisz szerint megtelt a duóval a színpad, Kállay-Saunders a fiatalok példaképe lehet, amihez Caramel is hozzászólt, ő is rajongója a srácnak. Közben a páholyban kiderült, hogy Tóth Gabinak is van kiskutyája, amelyre most a testvére, Vera vigyáz, az énekesnő szerint emberileg is közelebb hozta őket ez a verseny.

A folytatásért lapozzon!