A Dal: este kiderül, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovízión

Eurovíziós Dalfesztivál 2016. döntő
Freddie representing Hungary with "Pioneer" during the Grand Final of the 61st annual Eurovision Song Contest (ESC) in Stockholm, Sweden, 14 May 2016. Photo: Britta Pedersen/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++
Vágólapra másolva!
Február 18-án 19.30-kor indul A Dal döntője, kiderül, hogy ki képviselheti Magyarországot májusban Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Duna TV megint jó nézettségre számíthat a műsorral, hagyományosan sok nézőt érdekel a verseny, nem beszélve a döntőről.
Vágólapra másolva!

Már csak nyolc produkció van versenyben A Dal-ban, közülük kerül ki szombat este a győztes, az, aki Magyarország színeiben énekelhet majd a májusi Eurovízión.

A zsűri Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi, a Leander Kills, Zävodi + Berkes Olivér, a Kállay Saunders Band, Kanizsa Gina, Pápai Joci, Radics Gigi és a Soulwave közül választja ki pontozással a négy legjobbat, a szűkített mezőnyből viszont már a nézők emelik ki a kedvencüket.

Tóth Gabi A Dalban Forrás: MTVA-Kaszner_Nikolett

Kállay-Saunders András szólóban már képviselte Magyarországot 2014-ben, Tóth Gabit, Radics Gigit vagy Pápai Jocit pedig széles rajongótáboruk repítheti Kijevig – de nem lenne érdemes jóslásokba bocsátkozni a végeredményt illetően, hiszen voltak már meglepetések A Dal-ban, 2013-ban például az addig jóformán ismeretlen ByeAlex jutott ki a fesztiválra.

A Dal-t amúgy is sokan nézik a Duna TV műsorán, a döntővel nyilván rekordnézettségre számíthat a csatorna. Tavaly a teljes lakosságból nagyjából 746 ezren figyelték a finálét, a produkciónak a maga idősávjában nem volt ellenfele.

Természetesen mi is odakapcsolunk, az este eseményeit egy folyamatosan frissülő cikkben követheti majd az Origón is!