Monumentális díszletek közt forog Budapesten az új sorozat

2017.02.28. 18:28

2017 első felében már bőszen forgatják a The Alienist sorozatot, amely 1890-ben játszódik New Yorkban.

130 évvel később egy észak-pesti területre épített hatalmas díszlet alakítja majd az 1890-es New Yorkot. A thrillersorozat Caleb Carr regénye alapján készül, egy kriminálpszichológust állít a középpontba, akinek segítségével elkapják a nagyváros egyik első sorozatgyilkosát. A megrendelő a TNT, a gyártó a Paramount Television and Digital Entertainment. 

Rákospalotán már épül a monumentális díszlet, ott jártunk, nézze csak a képeket! 

A képre kattintva galéria nyílik a díszletekrőlFotó: Adrián Zoltán - Origo
A képre kattintva galéria nyílik a díszletekrőlFotó: Adrián Zoltán - Origo

Az eredetileg 1994-ben kiadott, azóta magyarul is olvasható regény (eredeti címén: The Alienist) az 1890-es évek végén játszódik New Yorkban, ahol egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, elsősorban gyerekkorú prostituáltak körében. 

Dakota Fanning a múlt héten új filmje hollandiai premierjénForrás: Levin Den Boer / ANP / AFP

A város nagy hatalmú vezetői inkább eltussolnák az ügyet, de egy maroknyi csapat mégis titkos nyomozásba kezd. Ennek a nyomozócsoportnak a tagja a magyar származású lélekbúvár, Laszlo Kreizler, John Schuyler Moore, a New York Times újságírója és Sara Howard, a metropolisz rendőrségének első női alkalmazottja. 

Daniel Brühl A kolónia című filmbenForrás: Majestic Filmproduktion / Collection Christophel

Utóbbi figurát formálja meg Dakota Fanning, akinek partnerei a német Daniel Brühl és a brit Luke Evans lesznek Kreizler, illetve Moore szerepében.

Luke Evans egy tavaly novemberi eseményenForrás: Rabbani and Solimene Photography / Getty Images North America / AFP

Variety értesülései szerint a forgatás hamarosan megkezdődik Budapesten, a sorozatot pedig még az idén be is fogják mutatni. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK