Serfőző Krisztina: A Mokka nagy kaland, ahol nincs tabu

Serfőző Krisztina
Vágólapra másolva!
Pachmann Péter párjaként kezdi a munkát a Mokkában március 6-án Serfőző Krisztina, aki már húsz éve van a pályán, de úgy gondolja, így is kell a próba, a gyakorlás. 
Vágólapra másolva!

„Húsz év rutin van mögöttem, de új a csapat, új a díszlet, új a technikai háttér. Tehát így is kell a próba" – magyarázta az Origónak a műsorvezető, akit korábban tíz éven keresztül a Duna TV és az MTVA kulturális műsoraiban láthattunk.

Serfőző Krisztina Forrás: TV2

Mivel a köztévék előtt Serfőző Krisztina a Hír TV-nél, korábban pedig a TV3-nál is dolgozott, nem érzi úgy, hogy újdonságot jelent majd számára a közszolgálati után egy kereskedelmi televízióra való váltás. „Majd a gyakorlat megmutatja, milyen új szabályoknak kell megfelelnem" – mondta.

Még nem láthattuk ilyen típusú műsorban. „Élő műsorban már dolgoztam, de ez egy teljesen más műfaj. Lelkileg és tartalmilag is nagyon fel kell készülni arra, hogy a 6-8 perces beszélgetéseket feszesen tartsam. Ez új feladat, új kihívás lesz. Kedvenc területem természetesen a kultúra, de állok elébe minden feladatnak" – tette hozzá.

Minden téma belefér

A reggeli műsorról azt gondolja, hogy nagyon jól eltalálja azt a legszélesebb közeget, amelynek készül, és a mindenkit érdeklő legizgalmasabb témákat veszi elő, amibe a bulvár és a közélet mellett belefér a politika, sőt még egy kicsit a művészet is. „Szinte minden témát felölel, és reggeli készülődés közben tökéletes" – véli Serfőző.

Arra a kérdésre, hogy mit vár a Mokkától, a műsorvezető azt válaszolta, hogy egy jó közösségben való munkát és fejlődést. „Már nem vagyok húszéves, olyan közegben szeretek lenni, ahol jól is érzem magam. Fontos a barátságos légkör, és hogy segítsük egymást, hiszen

nem csak az egyéni érdekek érvényesítéséről szól, másrészt ez az új szerep kilépést is jelent az eddigi közegből, vagyis lehetőséget nyújt arra, hogy az életemre, tevékenységeimre más perspektívából nézzek, illetve a néző számára is új nézőpontokat mutassak. Nagy kaland ez, azt gondolom, nincs tabu, csak érzéketlen hozzáállás, a legtöbb témáról lehet nyíltan beszélni, csak érzékenység kell hozzá. Ebben erős vagyok" – mesélte az Origónak.