Ma este 6-kor még meg lehet nézni a Tények eddigi díszletét, azt, amelyben már régóta sok millió ember nézte a TV2 sikeres hírműsorát. Vasárnap pedig már látható a vadonatúj díszlet a különleges stúdióban.

Ma még a régi Tények stúdióból vezeti a hírműsort Andor Éva, de holnaptól, tehát vasárnaptól új időszámítás kezdődik a Tények életében. A TV2 hírműsora teljesen megújul, épített díszlettel, új logóval és vadonatúj arculati elemekkel várja a nézőket. A munkák több hónapig tartottak, és nem csupán a stúdió teljes dizájnváltását foglalták magukba, a műszaki eszközök is kicserélődtek. A Tények leglátványosabb új díszleteleme a közel 31 négyzetméteres ultramodern, ívelt LED-fal, melynek mérete és részletgazdagsága magyarországi hírműsorban egyedülálló. Az impozáns építmény 12,8 méter széles, 2,4 méter magas, 8,3 millió pixelt tartalmaz, a súlya pedig közel két tonna.

Marsi Anikó, Gönczi Gábor műsorvezetők és Kökény-Szalai Vivien hírigazgatóFotó: Adrián Zoltán - Origo

Technikai paramétereinek köszönhetően sokkal letisztultabb, kifinomultabb képi világot nyújt a nézőknek, mint a korábbi virtuális díszlet. A LED-fal alapháttere egy elegáns háttér-animáció, de ezt a felületet használják majd a grafikák, táblázatok megjelenítésére is. Az új technika további számos lehetőséget rejt magában.

A látható változások mellett a háttérben is számos újdonság szolgálja a professzionális látványvilágot. Bővült a stúdióvezérlő grafikai számítógépeinek kapacitása, ezentúl 4K-s felületen jeleníthetőek meg a különböző hátterek, és kicserélődött a robotkamera vezérlőrendszere is. 
A grafikai arculat is igazodik a trendekhez, 
új főcím, feliratozás és grafika készült. A műsorvezetők ezentúl nemcsak ülve, hanem a stúdió több helyszínéről állva is konferálnak majd híreket, ezzel is dinamikusabbá téve a műsorfolyamot. A műsorvezetők Marsi Anikó és Gönczi Gábor, valamint Andor Éva és Szebeni István lesznek. 

Andor Éva műsorvezető ma még a régi stúdióból jelentkezikForrás:Talán Csaba

„Hosszú hónapokon át, megfeszített munkával dolgoztunk a megújuló Tényeken. Exkluzív interjúkkal, izgalmas riportokkal és külföldi tudósításokkal, valamint az embereket foglalkoztató témák feldolgozásával minden adott ahhoz, hogy bátor és izgalmas híradót készítsünk. A Tények minden eleme – beleértve a díszletet és a tartalmat is – gondos tervezés eredménye, a nemzetközi trendeket követi. 
A nézőket minden eddiginél látványosabb vizuális elemekkel segítjük 
a tájékozódásban. Büszke vagyok a csapatomra, azt gondolom, ez a hírműsor bárhol a világon megállja a helyét. Magyarország legjobb híradója várja a nézőket vasárnaptól!” – tette hozzá Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója. 

Gönczi Gábor és Marsi Anikó már a vadonatúj díszletbenFotó: Adrián Zoltán - Origo

A megújult Tények tehát február 26-tól, vasárnaptól minden este 18 órától látható. A vasárnapi nyitóadást Marsi Anikó és Gönczi Gábor vezeti.