Összegyűjtöttük a legjobb sztorikat, amiket kedvenc színészeink az elmúlt években elmeséltek arról, hogy is kapták meg világhírnevet hozó szerepüket a Trónok harcá-ban, azaz hogyan alakult a meghallgatásuk. Nem mindenkinek ment könnyen a dolog – kacsatánctól bevert szemig volt itt minden.

Emilia Clarke kacsatáncba kezdett

A Daenerys Targaryent alakító színésznő 2014-ben Jimmy Fallon talkshow-jában mesélte el végül szerencsésen alakuló próbafelvétele történetét. „Nagyon sok volt az adrenalin. Nagyon ideges voltam, hiszen nagy dolognak számított ez a meghallgatás, nyilvánvalóan. Sokan ott voltak az HBO-tól.

Elég nyugtalan voltam, szóval miután megcsináltam az összes jelenetet, a végén megkértem őket, hogy csinálhatnék-e valami mást is. David Benioff pedig (a sorozat egyik ötletgazdája – a szerk.) azt javasolta, hogy táncoljak. Szóval azt tettem. Lenyomtam a kacsatáncot" – mesélte a sztár.

Clarke sajnos nem rekonstruálja az eseményeket (csak a műsorvezető mutatja be jelzés értékkel, melyik is ez a tánc, hogy mindenki értse), de a fenti videót már csak azért is érdemes megnézni, mert láthatók benne képek a Khaleesinek öltözött Fallonról is.

Peter Dinklage először nem akarta elvállalni Tyrion szerepét

Egy 2014-es reddites „kérdezz-felelek!"-en a színész kifejtette, hogy először bizony voltak kétségei a Trónok harcával kapcsolatban. Egyvalami miatt hezitáltam, ez pedig a fantasy műfaj volt.  Mondtam nekik, hogy nem igazán akarok hosszú szakállal és csúcsos cipőben rohangálni.

Forrás: Martin Sloan / NurPhoto / AFP

De biztosítottak róla, hogy ez a karakter és ez a világ egyáltalán nem erről szól. Meséltek az összetettségéről, arról, hogy Tyrion se nem hős, se nem gonosz figura, hogy egy igazi nőcsábász és alkoholista. Szóval egy igazán érzékeny és szép portrét festettek róla, így végül aláírtam" ecsetelte a sztár.

Sophie Turner csak buliból ment el a meghallgatásra

„A drámaoktatóm vitt bele ebbe az egészbe, egy csapat barátommal együtt. Rávett, hogy közösen csináljuk meg. Nem tudtam, mi az az HBO, azt sem tudtam, mi az a Trónok harca, nem hallottam még George R. R. Martinról" – elevenítette fel emlékeit a Sansát alakító fiatal színésznő egy 2016-os podcastben, amit a The Hollywood Reporter készített vele.

Forrás: HBO

„Kiválasztott többünket is, és azt mondta, srácok, el kell mennetek erre a meghallgatásra, mert alkalmasak vagytok rá. Ebédszünetben nyomtuk le az egészet, és totál ki is ment a fejemből. Emlékszem, azt a jelenetet csináltam meg, amikor Sansa és Arya vitatkoznak valamin. Ami a pilotban is benne volt. Nagy buli volt az egész" – tette hozzá.

Na és a többiek? A folytatásért lapozzon!