Penélope Cruzt is elcsábította a tévés mágus

Penélope Cruz, BAFTA 2017
Penélope Cruz idén februárban a BAFTA-n
Vágólapra másolva!
A spanyol színésznő Donatella Versacét alakítja majd Ryan Murphy egyik sorozatában, az American Crime Story harmadik évadában, amely Gianni Versace meggyilkolásáról fog szólni.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban már írtunk, az antológiaszéria harmadik, Versace: American Crime Story című szezonjában azt a bűnügyet veszik elő, amikor a neves divattervezőt, Gianni Versacét 1997 nyarán saját Miami Beach-i háza lépcsőjén ölte meg egy Andrew Cunanan nevű sorozatgyilkos, aki nyolc nappal ezután magával is végzett egy lakóhajón.

Versace volt az egyik áldozat abból az ötből, akit Cunanan mindössze három hónap leforgása alatt meggyilkolt.

Cruz – aki Gianni Versace szintén divattervező húgát fogja játszani – olyan színészkollégáihoz csatlakozik, mint Edgar Ramírez (Carlos, A Bourne-ultimátum, A lány a vonaton, Arany), aki a címszerepet formálja majd meg, és Darren Criss (Glee – Sztárok leszünk!), aki a gyilkost alakítja.

Penélope Cruz idén februárban a BAFTA-n Forrás: Justin Tallis / AFP

Mozifilmes karrierje után ez lesz a színésznő első fontosabb tévéfilmes szerepe, de Ryan Murphy, az American Crime Story és más antológiasorozatok (Amerikai Horror Story, Feud) neves alkotója mindig is híres volt arról, hogy projektjeibe a legnagyobb neveket csábítja be, Jessica Lange-től kezdve Susan Sarandonon át Catherine Zeta-Jonesig.

Korábban a sajtóban

Donatella Versace szerepére Lady Gaga neve is felmerült,

aki egyrészt külsőleg eléggé hasonlít a divattervezőnőre, másrészt dolgozott már korábban Murphyvel (az Amerikai Horror Storyban), ám az alkotó határozottan cáfolta, hogy bármikor is tárgyaltak volna az énekesnővel a dologról, hiszen elképzelhetetlen lett volna, hogy beleférjen az időbeosztásába.

Azt nem mondhatni, hogy Penélope Cruz egy kicsit is emlékeztetne Donatella Versacére, de tudjuk, mire képesek az American Crime Story maszkmesterei és sminkesei.

Donatella Versace Forrás: AFP/Pascal Le Segretain

A Versace: American Crime Story forgatása a jövő hónapban kezdődik, és valamikor 2018-ban mutatják csak be, a Katrina hurrikán áldozatairól szóló második évad után és a Monica Lewinsky-botrányt feldolgozó negyedik szezon előtt.