Judy: Rengeteg rosszat kaptam, csak úgy jöttek a pofonok

2017.04.01. 09:45

Bár Judy már vagy húsz éve énekesnőként van jelen a pályán, úgy érzi, A Nagy Duett számára is kihívás: rendszeresen kell új szövegeket és koreográfiát tanulnia, amire a munkájában nincs ilyen gyakran szüksége. Reméli, Madárral szerethető páros lesznek, a kritikáktól előre tart, a versenyt pedig szeretné megnyerni – ezekről mesélt az Origónak.

A zenei, szórakoztató műsorokat nagyon kedveli, így a korábbi szériákat is követte a családjával a tévé előtt ülve. Pontosan tudta, hogy miről van szó, mindig tetszett neki a formátum, de nem csak az ő döntése volt, hogy mit mond a felkérésre.

"Mivel kétszemélyes formáció vagyunk, nem dönthetek olyan dolgokról, ami a Groovehouse-fellépéseinket befolyásolja. Zsoltival meg kellett beszélnem, hogy mivel jár, ha a műsort vállalom, de szerencsére jó volt az időzítés, pont össze tudtuk szervezni a tavaszi fellépéseket a műsorral. Bár már a negyvenes éveinket tapossuk, a mai napig diszkókba hívnak minket fellépni. Ha szombaton hajnali fél kettőkor lépünk fel Miskolcon, akkor reggel hatnál előbb nem kerülök ágyba. Vasárnap az élő adás miatt már reggel kilenckor a TV2 stúdiójában zajlanak a próbák, így nekem azt kellett magamban mérlegelni, hogy erre képes vagyok-e."

Fotó: Polyak Attila - Origo

"A másik nagy dilemmám az volt, hogy vajon ki lesz a párom. Mindenképp olyan partnerre vágytam, aki hasonló habitussal rendelkezik, mint én. Hetente esnek ki a párok, így muszáj, hogy az emberben legyen versenyszellem. Kell, hogy legyen törekvés a győzelemre, és nagyon jó, hogy ez Madárban is ott van. Már az első próbára úgy jött, hogy kívülről fújta a szöveget, maximalista, hajt a célért, jobb partnert nem is kaphattam volna" – mesélte.

Szakmailag nem kapott rosszat soha

A kritikákra próbál előre felkészülni, de a rosszindulatú megjegyzések máig nagyon rosszulesnek neki. Amióta gyermekem van, mintha picit jobban venném ezeket a kanyarokat, de alapvetően nem tudok mit kezdeni a beszólásokkal. Mikor volt a balesetem, a külsőmmel kapcsolatban. Ez jórészt így van a mai napig, de már szinte sebezhetetlennek érzem magam. Szakmailag nem kaptam rosszat soha, több díjat is nyertünk, a saját műfajunkon belül próbáltunk a legjobbak lenni, így a műsor miatt nem aggódom, szerintem ilyen szempontból nem fognak kritizálni. Sajnos nagyon megváltozott a világ, a rosszindulat került előtérbe, ehhez nem könnyű hozzászokni."

Fotó: Polyak Attila - Origo

Izgalmas, szórakoztató produkciókat akarnak színpadra vinni, úgy véli, az énektudás másodlagos: a nézőt szórakoztatni, meglepni kell, ez lehet a siker titka. "Senki nem fog azzal foglalkozni, hogy az amatőröknek milyen a hangjuk, mert nem ez a cél. Nem lesz semmi baj, ha a magas C-t nem éneklik ki, de ha nem veszik komolyan, nem teszik oda magukat, akkor veszve van a dolog. Az előadás összhatásában számít, legyen szó egy Christina Aguilera-dalról vagy egy cigány nótáról.Tipikusan olyan A Nagy Duett, ami nem háttérzaj a nappaliban vasárnap este, ez elé le kell ülni, és nézni kell, úgy jön át az egész."

Szeretne minél tovább jutni a versenyben, a céljuk határozottan a győzelem. "Úgy indultunk neki, hogy megnyerjük. Ha azt mondtuk volna, hogy na, a feléig jussunk el, akkor utána elveszne a motiváció. Mi nem akarunk kiesni, rajtunk nem fog múlni, megteszünk mindent, és remélem, megszeretnek minket párosként a nézők" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK