Ördög Nóra: Nem vagyok lecserélhető

Ördög Nóra
Vágólapra másolva!
Ördög Nórát már harmadszor választotta a szakma az év női műsorvezetőjének, 2016-os munkáiért ő kapta a kategóriában a Televíziós Újságírók Díját. Mindig fontos volt számára, hogyan vélekednek róla a nézők, a munkáját töretlenül imádja, és arra törekszik, hogy egyre jobb legyen – erről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

A díjátadón egy forgatás miatt nem tudott részt venni, telefonon tudta meg, hogy harmadik alkalommal is őt választották meg a legjobb női műsorvezetőnek.

"Azt gondolja az ember, hogy egy díjnál fontos, hogy ide is, meg oda is adjanak belőle, úgyhogy eszembe se jutott, hogy háromszor egymás után megkaphatok valamit, ráadásul a szakmától.

tényleg örülök. Korábban már jeleztem, hogy egy elhúzódó forgatás miatt valószínűleg nem tudok elmenni a gálára, de láthatóan nem kapott pánikrohamot senki a hírtől. Arra gondoltam, ők már biztos tudnak valamit, lényegében mindegy nekik, hogy megyek vagy sem, úgyhogy emiatt sem merült fel bennem, hogy én nyertem" – mesélte.

Forrás: TV2

Szereti a szakmáját, és nagyon hálás azért, hogy olyan produkciókban dolgozhat, amelyek feltöltik. "Örömmel indulok el a stúdióba minden egyes nap, még akkor is, ha korán kezdünk, és későn végzünk.

Hiszen csak az választja ezt a pályát, aki szeret a figyelem középpontjában állni. Ez pedig azzal jár, hogy jönnek a visszajelzések, jók és rosszak is."

Mindig kíváncsi a véleményekre

Közönségdíjból úgy látja, elég sok van már itthon is, nagy szükség volt egy olyan szakmai díjra, mint a Televíziós Újságírók Díja.

"Mindig nagyon várjuk a szakma véleményét egy-egy produktum után. A kritika fontos dolog, de nagyon jó, hogy van egy egyértelmű visszajelzés díj formájában is. A nézettség a nézők véleménye, de egész más visszajelzést kapni arról, hogy a szakma milyennek lát minket. Persze az első számú fokmérő a nézettség, de az olyan sok mindentől függ, és annyira sok szempont alapján alakul, hogy az nem egy egyértelmű visszacsatolás a műsorvezetői teljesítményre."

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Tudom, hogy nem mindenkinek tetszik a stílusom, a kritika engem nem mindig szokott megsimogatni. Sok évem ment rá arra, hogy ezen valahogyan változtassak. De ma már úgy látom, a szakmai alapokon túl jobbnak lenni úgy lehet, hogy az ember még bátrabban adja a saját személyiségét minden helyzetben még akkor is, ha ez nem mindenkinek szimpatikus. Nekem is el kell hinnem, hogy

Nem kell visszafognom magam. Ha engem bíznak meg egy feladattal, azt azért teszik, mert oda Ördög Nóri kell, úgyhogy bátran adhatom magamat. Sok mindennek kell megfelelni, amikor az ember beáll a díszletbe, sok ember munkáját képviselem akkor ott, de a dolog csak úgy hiteles, ha maximálisan önazonos vagyok, mert abban a szerepben nem vagyok lecserélhető, nélkülem nem lenne ugyanaz" – mesélte.