Mégsem rúgják ki a vicceset bakizó híradóst

Australian Broadcasting Corporation, Natasha Exelby
Vágólapra másolva!
Vírusként terjedt az interneten a minap egy ausztrál televíziós újságíró, Natasha Exelby videója, aki pánikba esett, amikor egy helyszíni közvetítés után visszakapcsoltak a stúdióba, és minderre igen látványosan reagált. A híradóst nem rúgják ki, de bakijának azért lesznek következményei.
Vágólapra másolva!

Az élő adásba is bekerült felvételen azt láthatjuk, hogy Exelby éppen a tollával játszik, ezért érte olyan váratlanul, hogy el kell mondania az egymondatos átvezető szöveget. A jelek szerint viszont a nő úgy megijedt attól, hogy hibázott, hogy a legtöbbször leginkább horrorfilmekben látott arckifejezéssel fejezte ki a pánikot.

Mivel az első híradások arról szóltak, hogy a híradóst alkalmazó Australian Broadcasting Corporation kirúgja és letiltja a képernyőről Exelbyt a baki miatt, példátlan tiltakozáshullám kezdődött a védelmében. Időközben közel ötezer aláírónál tartó online petíció indult az érdekében, és számos kollégája mellett még a híres ausztrál színész, Russell Crowe is szót emelt miatta.

Az Australian Broadcasting Corporation hírigazgatója, Gaven Morris azonban cáfolta, hogy Exelby ballépésének ilyen súlyos következményei lennének. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a híradós mostanában nincs beosztva élő adásba. Más források szerint a tévés újságírónak egy tréningen is részt kell vennie, és annak teljesítése után kaphat csak újból élő adásra szóló megbízásokat.

Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy Exelby nem először hibázott. 2013-ban zavarában nevetgélni kezdett, miközben tragikus történésekről (súlyos utcai zavargásokról és egy tömegkatasztrófáról) tudósított, 2012 végén pedig mindössze két hét után kivették egy reggeli műsorból, amiért túl sokat flörtölt műsorvezetőtársaival, illetve egyéb, nem képernyőre való érzelemkitörései is voltak.