Hány kalóriához juthatnak a kiéhezett zombik?

The Walking Dead
Vágólapra másolva!
Olyan szempontból még biztosan nem gondolta végig soha a The Walking Dead-et, mint amiről egy friss tanulmány szól, vagyis hogy hány kalóriát tartalmaz az emberi test.
Vágólapra másolva!

A Nature magazinban jelent meg egy tanulmány arról, hogy a paleolit kori kannibálok mennyi kalóriához juthattak embertársaik elfogyasztásával, ezt vonatkoztatta rá a DigitalSpy a The Walking Dead-re – hiszen ott a kóborlók szintén emberhúsra éheznek.

A tanulmány szerzője, James Cole archeológus negyvenes, ötvenes évekbeli kutatásokra alapozott, ahol az emberi testrészek zsír- és proteintartalmát vizsgálták, ezekből következtetett arra, hogy azok mennyi kalóriát tartalmazhatnak. Íme, egy ábrán a főbb adatok:

Forrás: Nature

Ez alapján a zombiknak az agy helyett inkább a felsőkarokra vagy a combokra kéne menniük, hogy minél több energiához jussanak, de egyébként is táplálóbb lenne a számukra, ha nem az embereket, hanem a nagyobb állatokat hajkurásznák.

Az emberi test ugyanis összesen durván 126 ezer kalóriának felel meg, egy gímszarvas pedig már 164 ezernek. Cole az alábbi táblázatban vetette össze a paleolitikum jellegzetes állatait, látható, hogy az akkori kannibálokat sem a kalóriamennyiség érdekelte:

Forrás: Nature