Betegség, halál és sírrablók

A kilencvenes évek elején Benny HIll egészsége gyorsan romlott, túlsúlya miatt szívproblémái voltak. 1992 elején volt már egy enyhébb szívrohama, ekkor az orvosok azt javasolták, hogy fogyjon le, illetve egy bypassműtétet is fontolgattak. Hill nem akarta a műtétet, de pár hét múlva újabb probléma adódott, veseelégtelenséget állapítottak meg nála. 

Forrás: Origo

Hill valószínűleg 1992. április 20-án halt meg, 68 évesen, szívverőér-elzáródás következtében, egyedül, a teddingtoni lakásban. A halál beálltának napja nem teljesen biztos, mert a holttestet csak 22-én fedezte fel a producere, Dennis Kirkland, aki akkor már pár napja sikertelenül hívogatta kollégáját. Mivel nem vette fel a telefont, a producer felmászott a harmadik emeleti erkélyre, és az erkélyüvegen át látta a mozdulatlan, akkor már halott komikust. Ő szólt a szomszédoknak, akik értesítették a rendőrséget.

Benny Hill a sírjában nem nyugodhatott békésen, mert temetése után elindultak a pletykák, miszerint az amúgy spórolós, de milliomosként meghalt tévésztárt vagyonával, ékszerekkel együtt hantolták el. Ismeretlenek leástak, feltörték a koporsóját, úgyhogy másnap a temető dolgozóinak kellett újra betemetniük, majd egy féltonnás betonsírt is helyeztek fölé.

De ne a rosszra emlékezzen, inkább nézzen meg egy részt: