Színésznők, akiket imádunk utálni

Jennifer Lopez
Vágólapra másolva!
Összegyűjtöttünk hat színésznőt, akik annak ellenére, hogy elvileg ünnepelt sztároknak számítanak Hollywoodban, a nagyközönség körében a megítélésük minimum ambivalens, több esetben pedig kifejezetten negatív – hiszen attól, hogy szépek és tehetségesek, még lehetnek ellenszenvesek.
Vágólapra másolva!

Anna Gunn

A Breaking Bad sztárja azon színésznők sorát erősíti, akik teljes mértékben önhibájukon kívül váltak antipatikussá a közönség számára. Gunn a köznépi utálatot annak köszönheti, hogy ő játszotta a népszerű sorozatban a főhős feleségét, aki nem volt éppen támogató a mindenki kedvencének számító drogkotyvasztó kémiatanárral szemben.

Skyler White (Anna Gunn) az összeomlás szélén Forrás: Frank Ockenfels/Amc

A színésznő I Have a Character Issue című írásában reagált is arra az irracionális gyűlöletre, ami szerepe miatt érte. „Ahogy a Skylert övező utálat fokozatosan átfordult a személyemet érintő megvetésbe,

– írta Gunn a cikkben.

Jane Fonda

A ma már igazi színészveteránnak számító sztár a hatvanas években kezdte a karrierjét, és ellentmondásos megítélése is pályája kezdetére datálható. Azzal ugyanis, hogy 1972-ben egy pacifista megmozdulás részeként észak-vietnami katonákkal pózolt, sok amerikai háborús veteránt sértett vérig – akik azóta is mély ellenszenvvel viseltetnek iránta.

Jane Fonda 1972-ben Hanoiban Forrás: STF / AFP FILES / AFP

„Amikor csak tehetem, leülök a veteránokkal, és megpróbálok elbeszélgetni velük. Mert értem, hogy mi a problémájuk, és elszomorít.

hogy ilyen hatalmas hibát vétve azt a benyomást keltettem, ami miatt sokan azt gondolták, a katonák ellen vagyok" – nyilatkozta Fonda egyszer a Telegraphnak.

Kristen Stewart

Annak ellenére, hogy az Alkonyat-filmek hatalmasat robbantak a mozikban, az emberek szinte folyamatosan kritizálják a vámpíros románc Belláját alakító sztárt. A közmegítélés szerint Stewart – hiába bizonyított már számos független filmben, például a Sils Maria felhőiben – egyáltalán nem jó színésznő, hiányzik a kisugárzása, és csak egyféle arcot tud vágni a vásznon.

Kristen Stewart a Certain Women című filmben Forrás: IFC Films

A sztár népszerűségén ezenkívül az sem lendített, amikor 2012 nyarán kiderült: a Hófehért alakító színésznő megcsalta a Hófehér és a vadász forgatásán szerelmét és Alkonyat-beli kollégáját, Robert Pattinsont a rendezővel, Rupert Sandersszel. A nős, kétgyerekes Sanderst a kínos eset után szinte azonnal elhagyta a felesége, nem sokkal később pedig Stewart és Pattinson is szakítottak.

A folytatásért lapozzon!