Sorozatszínészek, akik meg akarták öletni a karakterüket

Vágólapra másolva!
A sztárok közül nem mindenki ragaszkodik a munkájához, főleg a sorozatszínészeknél fordulhat elő, hogy egy sokéves projekt után már inkább más kihívások után néznének. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha az ember megkéri a producert, hogy nyírja ki a karakterét – nem egy ilyen példát tudunk a tévéiparból. Figyelem, spoilerek következnek!
Vágólapra másolva!

Nem csak valamilyen balhé, bérvita vagy kreatív nézetkülönbség miatt írhatnak ki valakit egy sorozatból, előfordul, hogy egy sztár maga kéri a karaktere eltávolítását. Íme, pár színész, aki ilyen-olyan okból lépni akart – volt, amikor sikerült, volt, amikor nem.

Dean Norris (Hank Schroeder, Breaking Bad)

Norris úgy számolt, hogy letudja a Breaking Bad utolsó szezonját, és utána egyből be tud ugrani egy vígjátéki pilotba – az AMC azonban úgy döntött, hogy a záró évadot két részre bontja, egy hosszabb szünettel húzva a nézőket.

Dean Norris mint Hank Schroeder Forrás: AMC

A színész ekkor hívta fel a sorozata alkotóját, Vince Gilligant azzal, hogy

A producer azonban nemet mondott, azzal érvelt Norrisnak, hogy nem tudná mivel kitölteni a maradék nyolc részt, és különben is, öt évig készültek Hank kinyírására, nem lehet elhamarkodni.

Sophie Turner (Sansa Stark, Trónok harca)

A Trónok harca világában senki sincs biztonságban, de amíg ez másokat frusztrálhat, addig Turner pont arra kérte az alkotókat, hogy nyírják ki Sansát, még mielőtt a sorozat véget ér, lehetőleg emlékezetes, sokkoló módon.

Ha a Trónok harcá-ban szerepelsz, és nincs egy vagány halálod, oda a lényeg” – nyilatkozta korábban.

Sophie Turner mint Sansa Stark Forrás: HBO

Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mr. Eko, Lost)

A Lost Mr. Ekója sokkal szomorúbb okból hagyta ott a sorozatát, mindkét szülője meghalt, és a hawaii forgatási helyszínről szeretett volna mihamarabb hazatérni Londonba. A producerek, Damon Lindelof és Carlton Cuse nem örültek a döntésének, de természetesen tiszteletben tartották, és a harmadik évad elején megölték a karakterét.

Adewale Akinnuoye-Agbaje mint Mr. Eko Forrás: ABC

Lindelof aztán elmondta, hogy Akinnuoye-Agbaje már korábban sem érezte jól magát a szigeten, már a második epizódja felvételekor elégedetlenkedett, és ez szinte folyamatossá vált a forgatás alatt.

John Francis Daley (Dr. Lance Sweets, Dr. Csont)

Állandó szereplő volt a Dr. Csont-ban, a nézők is szerették, John Francis Daley mégis kiszállt a tizedik évad közben – egész egyszerűen azért, hogy beteljesítse régi álmát, és rendező legyen. Ugyanis

rábízták a Vakáció megrendezését, amit ő óriási lehetőségnek tartott.

Ezzel együtt nagy áldozatot jelentett számára feladnia a szerepét, de valószínűleg azóta sem bánta meg, jelenleg a Game Night című filmen dolgozik – rendezőként.

John Francis Daley mint dr. Lance Sweets Forrás: Fox

Van még pár példánk, lapozzon a folytatásért!