Tőlük tarthat igazán Pápai Joci

Alma, Eurovízió
Vágólapra másolva!
Egy francia lány dinamikus, slágergyanús dallal, egy grúz énekesnő nagy tapasztalattal, drámai himnusszal és egy kedvesnek tűnő fiatal, német nő egy laza popnótával – folytatjuk az eurovíziós riválisok bemutatását. Ez már a 6. rész.
Vágólapra másolva!

Már nincs sok hátra a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál kezdetéig, ahová – szokás szerint – egy sokak által kedvelt, sokak által viszont támadott, tehát megosztó szerzeménnyel jutott ki A Dal-t megnyerő hazai előadó, idén történetesen Pápai Joci.

A 62. Eurovíziós Dalfesztivált május 9. és 13. között rendezik Kijevben. A magyar énekes a második elődöntőben, május 11-én, csütörtökön lép színpadra az Origo című dallal, de addig még épp van idő, hogy komótosan végignézzük, kikkel kerülhet szembe az elődöntőben vagy később a fináléban. Cikksorozatban mutatjuk be a lehetséges ellenfeleket, ez a 6. rész.

Alma

A francia Alma zongorázik, dalszerző, és szöveget is ír, tehetséges, jó a hangja, és csinos is, nincs igazság tehát, mert neki minden jutott, másnak meg semmi. Gyerekként már dalokat írt, később közgazdaságot tanult, majd a diploma után megint a zene felé fordult, ez volt, ami mindig is érdekelte. Párizsba költözött, együtt dolgozik Nazim Khaleddel, és épp a napokban jelenik meg első szólólemeze.

Abban egyetérthetünk, hogy a francia nyelv nagyon alkalmas az éneklésre, szépen cseng, a Requiem című dal is dinamikus, dallamos, fogyasztható. Adott egy csinos nő, egy jó sláger, mellé párizsi hangulat: a dobogó környékén köthet ki. 2,3 millió megtekintésnél tart a klip, ez szép eredmény.

Tamara Gachechiladze

Keep The Faith című dalával próbálkozik a grúz lány, aki legalább olyan csinos, mint az előbb bemutatott francia – viszont a száma sokkal komorabb és borongósabb. A komoly témákról éneklő nő rutinos versenyző, számos nemzetközi fesztiválon fellépett már, sok koncertje volt Tbilisziben, nyilván lámpalázzal nem küzd majd. 2009-ben volt már Eurovízión, akkor egy csapat tagjaként, 2015-ben pedig megnyerte a Your Face Sounds Familiar című show helyi megfelelőjét (ez itthon a Sztárban sztár).

A dala egyfajta himnusz, nagy ívű dallamokkal, kórussal, drámai csúcsponttal, az ilyesmit pedig nagyon szeretik az Eurovíziós Dalfesztivál szavazói. Az elődöntőből szerintünk továbbjut, a fináléban pedig az első tízben is kiköthet. 235 ezer megtekintése van a klipnek.

Levina

Dalának címe Perfect Life, állítólag kétezer induló közül választották ki a németek. A 25 éves Isabella 'Levina' Lueen nem ma kezdte a zenélést, kilencévesen zenei tehetségkutatóban bukkant fel, 12 évesen már saját dalokat írt, később Londonban tanult zeneszerzést, éneket. Hol Berlinben, hol Londonban él, igazi európai előadó.

A Perfect Life azonban nem az övé, hanem Lindy Robbins dala, a dalverseny hivatalos oldala pedig nem fukarkodik a dicsérettel, szerintük ez egy határokat nem ismerő, modern európai pophimnusz. Levina járt Magyarországon is nemrég, találkozott Pápai Jocival, a klipje pedig 1,2 milliónál jár.

Cikksorozatunk következő része pénteken jön!