Meghalt Edwin Sherin

DGA Honors 2015 - Gala GettyImageRank3 Theater VERTICAL USA New York City Award FILM Photography Film Industry Arts Culture and Entertainment Gala Attending 2015 Edwin Sherin DGA Honors FILM DIRECTOR PersonalityInQueue FeedRouted_Australasia FeedRouted_Eu
NEW YORK, NY - OCTOBER 15: Theatre director Edwin Sherin attends the DGA Honors 2015 Gala on October 15, 2015 in New York City. Jemal Countess/Getty Images for DGA/AFP
Vágólapra másolva!
87 évesen meghalt Edwin Sherin, az Esküdt ellenségek Emmy-díjas producere.
Vágólapra másolva!

87 éves korában meghalt Edwin Sherin, akinek producerként az Esküdt ellenségek 163 epizódját köszönhetjük, ottani munkájáért Emmyvel is jutalmazták, és további nyolc alkalommal jelölték.

A jelöléseket kisebb részben rendezőként is kapta, hisz a 163-ból 36 epizódot ő maga készített. Emellett olyan sorozatokba segített be egy-két rész megrendezésével, mint A simlis és a szende, az L.A. Law, a Gyilkos utcák, a Médium.

Edwin Sherin 2015-ben Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jemal Countess

Utolsó tévés munkájaként A Donnelly klán-ba rendezett egy epizódot 2007-ben, de színházi rendezőként is ismert volt, a Broadwayra legalább 20 produkciót szállított.

Az amerikai rendezők szakszervezete, a Directors Guild of America is gyászolja, a szervezetnek egy időben nemzeti alelnöke volt.