Ejtették az istenkáromlás vádját a komikus ellen

Dr. Life, Őszintén beszélt éveken át tartó drogfüggőségéről Stephen Fry
British actor Stephen Fry poses for photographers at the BAFTA British Academy Film Awards nominees announcement in London on January 9, 2015. Wes Anderson's stylish comedy "The Grand Budapest Hotel" led the pack with 11 nominations for the Baftas, the British film gongs that often signal Oscar success. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Ejtették az istenkáromlás vádját Stephen Fry ellen, a komikusnak mégsem kell bíróság elé állnia.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, Stephen Fryt istenkáromlással vádolták, az ír rendőrség azonban ejtette az ügyét, miután a panaszkodók száma nem érte el a kritikus szintet.

A brit komikust egy 2015-ös interjú miatt jelentették fel, amelyben többek között szeszélyesnek, kegyetlennek és hülyének nevezte istent. "Csontrák a gyerekeknél? Az hogy lehet? Hogy mersz egy olyan világot teremteni, amiben annyi szenvedés van, amiért senki sem tehető felelőssé?" – kezdte a monológját, amikor az ír köztévén arról kérdezték, hogy mit mondana istennek a mennyország kapujában.

Stephen Fry Forrás: AFP/Ben Stansall

Írországban egyébként 2009-ben hoztak törvényt arról, hogy valakit meg lehet büntetni blaszfémiáért, de azóta nem akadt senki, akit elítéltek volna emiatt.

Fry nagy haverjával, Hugh Laurie-val együtt csinálta annak idején az Egy kis Fry and Laurie-t, de a magyar nézők akár a Dr. Csont pszichiátereként is ismerhetik – mi a Géniusz sajtóbemutatóján láttuk élőben, ő moderálta a vetítés utáni beszélgetést.