Tudja, ki az igazi Berényi Miki?

Berényi Miklós Berényi Miki Szőke Zoltán Barátok közt
Vágólapra másolva!
Berényi Mikiről itthon ma már mindenkinek a Barátok közt egyik fő karaktere ugrik be, pedig a kilencvenes évek első felében még teljesen máshonnan volt ismert egy bizonyos Miki Berenyi – aki ráadásul egy elég csinos nő.
Vágólapra másolva!

Volt a kilencvenes években egy Lush nevű brit banda, akik elvileg alternatív rockot játszottak, az Egyesült Királyságban azonban két stúdiólemezükkel is fel tudtak kerülni a tízes toplistára.

Az 1996-os Lovelife a nyolcadik helyig kúszott, a húzószámra, illetve a klipjére talán még emlékszik is, ha nézte az MTV-t annak idején:

A Barátok közt csak két évvel később indult, így akkoriban még csak maximum magyaros hangzása miatt figyeltünk fel arra, hogy

a csinos, vörös hajú énekesnőt úgy hívják: Miki Berenyi.

Ma már a Berényi Miki név egyet jelent a Szőke Zoltán által játszott kopasz vállalkozóval, pedig Miki Berenyi manapság újra aktív, a Lush éppen 2015-ben állt össze ismét, hogy aztán egy turné és egy kislemez után tavaly megint feloszoljon.

Ez a Berényi Miki nem az a Berényi Miki Forrás: RTL Klub

A banda eredetileg a dobos öngyilkossága után oszlott fel 1998-ban, sokak bánatára Miki Berenyi ez után nem alapított új zenekart, csupán mások lemezein közreműködött, amúgy pedig sokáig szerkesztőként dolgozott egy magazinnál.

Miki Berenyi (vörös hajjal) a Lush fénykorában Forrás: Facebook/Lush and Miki Berenyi

Édesapja is újságíró, a Londonban dolgozó Ivan Berenyi volt, édesanyja pedig a japán Nagazumi Jakuszo, aki színésznőként például a Csak kétszer élsz című James Bond-filmben is benne volt egy kis szerepben.

Miki Berenyi (középen) egy tavaly posztolt fotón Forrás: Facebook/Lush and Miki Berenyi

A Miki egyébként teljesen szokványos női keresztnév Japánban, itt számos példát talál olyan, viszonylag ismert emberekre, akik szintén ezt a nevet viselik.