Furcsa dolgokat látott fentről Gordon Cooper űrhajós

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Az űrhajós kincse című dokumentumfilm egy kozmonauta történetének ered nyomába. Adott egy titkos kincsestérkép, amit még az űrből hozott magával, egy magyar származású férfi, Darrell Miklos pedig úgy dönt, utánajár a rejtélynek. Premier ma a Discovery Channelen.
Vágólapra másolva!

Az 1960-as években Gordon Cooper egyike volt a NASA úttörő űrhajósainak, ő volt az, aki megdöntötte a leghosszabb űrrepülés rekordját egy 122 órás küldetéssel. A bravúros utazás végrehajtása közben Gordon látott valamit, aminek nem mentek utána negyven évig: Az űrhajós kincse című Discovery Channel sorozat most felveszi a fonalat, Darrell Miklos segítségével - írta a csatorna.

Gordon egy sor anomáliát észlelt a Dél-karibi térség felett és több mint száz fényképpel dokumentálta a jelenséget. Felfedezései sötét foltokként jelentek meg a képeken, amiket az űrből készített. Az űrhajós úgy vélte, hogy a látványra csak egy magyarázat van: elsüllyedt hajókat jelölnek a pontok, és köztük talán Kolumbusz Kristóf elveszett flottáját is megtalálhatják a mélytengeri búvárok.

A kép illusztráció

Gordon Cooper a halála előtt megosztotta titkát barátjával, Darrell Miklossal abban a reményben, hogy ő majd megoldja a rejtvényt és fény derül a titokra. Miklos elkezdte a kutatást a Gordon térképe és egy tapasztalt felfedezőkből, kutatókból álló csapat segítségével, a Discovery Channel kameráival kiegészülve.