Udvaros Dorottyával, Schell Judittal jön a Terápia

Terápia
Vágólapra másolva!
Idén ősszel visszatér a képernyőre a magyar HBO saját gyártású drámasorozatának harmadik, utolsó évada, amelyben újra láthatjuk Mácsai Pált Dargay András pszichológus szerepében. Míg a kritikusok által méltatott sorozat HBO GO-n is elérhető első két évada elsősorban a páciensekre fókuszált, a befejező évadban fordul a kocka: ezúttal maga a terapeuta kerül a középpontba.
Vágólapra másolva!

A terapeuta Dargay András a sorozat harmadik évadát új lakásban, új barátnő oldalán, újfajta élethelyzetben kezdi. Aktuális esetei eddig nem tapasztalt mértékben teszik próbára szakértelmét. Elvált szülőként újra kell értelmeznie kapcsolatát fiával, és közben szembe kell néznie a komoly betegségre utaló fizikai tünetei mögött rejtőző lelki okokkal is.

Itt egy előzetes:

A főszerepet természetesen ezúttal is a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Mácsai Pál alakítja, aki a Terápia 2. évadában nyújtott alakításáért elnyerte a Magyar Televíziós Újságírók díját is.

Mácsai Pál Fotó HBO / Sághy Tímea

A páciensek közt van Krisztina, aki nem múló kézfájdalma miatt kereste fel Andrást, amin a "hagyományos orvosok" nem tudtak segíteni. Az egyébként súlyosan kényszerbeteg nő látszólag harmonikus házasságban él orvos férjével (Hirtling István), két gyermekük mostanában repült ki a családi fészekből. A terápia során kiderül, hogy Krisztina kézproblémái mélyebbről fakadnak: a nő erőszakos, manipulatív férje rabszolgája, akitől szeretne elszakadni.

Krisztina szerepében a Jászai Mari-díjas Schell Judit látható (Csak szex és más semmi, Brazilok), aki ezúttal egy korábbi szerepeitől igencsak eltérő karaktert alakít.

Schell Judit Forrás: HBO / Sághy Tímea

Csütörtökönként egy híres színésznő, Edit jár Andráshoz terápiára, mivel az utóbbi időben elkezdte elfelejteni a szövegét a színpadon. A fő problémája azonban nem ez, hanem a húga, Angéla, aki mellrákban haldoklik. Edit féltékeny, amiért a húga jól kijön a nő kamaszlányával, és haragszik is rá, mert mellette értéktelennek és felszínesnek érzi magát. De leginkább az bántja, hogy Angéla fel akarja adni a küzdelmet a betegséggel. Andrásra vár a feladat, hogy megmutassa Editnek, hogyan kerülhet közelebb a testvéréhez, még mielőtt túl késő lenne.

Udvaros Dorottya Forrás: HBO / Sághy Tímea

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Udvaros Dorottya (Kút, Nyugalom, A miniszter félrelép) nem először látható HBO-s produkcióban: a Társas Játék második évada után vállalta el Edit szerepét.

Balsai Móni is a csapatban

Péntekenként szokás szerint András átül a páciensek számára fenntartott kanapéra. Miután befejezte terápiáját Fischer Ágnessel (Csákányi Eszter), a férfi a legkevésbé vágyik arra, hogy új pszichológust keressen magának. Csakis azért keresi fel Bárdos Adél doktornőt, hogy altatót írasson fel magának. A pszichiáter azonban ragaszkodik hozzá, hogy előbb beszélgessenek, amibe végül András kénytelen beleegyezni.

A fiatal, de annál határozottabb doktornő András tökéletes ellentéte,

mindig megtartja a szükséges távolságot, és mereven ragaszkodik a szabályokhoz a terápia során. Talán épp emiatt sikerül olyan mélyen megbúvó problémákkal szembesítenie a férfit, amelyeknek eddig senki a közelébe sem került. A Jászai Mari-díjas Balsai Móni (Liza a rókatündér, A martfűi rém, Tiszta szívvel) Udvaros Dorottyához hasonlóan immár a második HBO sorozatban látható, a nagysikerű Társas Játék Juditja után ezúttal egy sokkal komolyabb karaktert alakít.

Balsai Móni Forrás: HBO / Sághy Tímea

Az első két évad elérhető az HBO GO-n. A két további férfiszereplőről korábban írtunk, alább olvashat róluk.