Meghalt Adam West, a tévésorozat Batmanje

2016 New York Comic Con - Day 1 GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment Celebrities
NEW YORK, NY - OCTOBER 06: Actor Adam West attends the Batman: Return of the Caped Crusaders Press Room at New York Comic-Con - Day 1 at Jacob Javits Center on October 6, 2016 in New York City. Mike Coppola/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Adam West a 60-as években készült Batman című televízió sorozat címszereplője volt, mostanában pedig a Family Guy című rajzfilm sorozat polgármesterének kölcsönözte a hangját. A színész 88 évesen, leukémiában halt meg Los Angelesben.
Vágólapra másolva!

A kultikussá vált Batman-sorozat után évtizedekkel később a Family Guy című rajzfilmsorozat hozott számára újra hírnevet. A rajzfilmsorozatban ő kölcsönözte Quahog polgármesterének, a szintén Adam Westnek elnevezett karakternek a hangját.

West első sorozata a Batman 1966 és 1968 között futott a televízióban.

A színész gyerekei azt nyilatkozták, hogy apjuk mindig úgy látta magát, mint egy fényes lovag, aki arra törekedett, hogy pozitív hatással legyen a rajongók életére

írja a The Guardian.

A több évtizeddel ezelőtti Batman-sorozatot még mindig ismétlik a képernyőkön, sőt a tervek között szerepelt, hogy 2014-ben megjelentetik DVD formában, de ez idáig nem valósult meg.

A Twitteren rajongók és kollégák is megemlékeztek a színészről.