Alföldi Róberttel is dolgozott, milyen emlékei vannak erről?

Amikor a Budapesti Kamaraszínházhoz szerződtem, ő nyitotta meg A velencei kalmárral a Tivolit, – akkor lett állandó színésze László Zsolt, sokszor vele voltam párosítva. Többek között olyan előadásokat csináltunk, mint a Haramiák, a Macbeth, és a Figaro házassága. Sajnálom, hogy mostanra nagyon eltávolodtunk, például amikor Robi megkapta a Nemzetit, én éppen nagyban babáztam, tehát esély sem volt rá, hogy akkor a társulatába kerüljek. Szerintem fogunk mi még találkozni.

Rátérve a szinkronra: a Bűn és bűnhődésben saját magát szinkronizálhatta. Ez könnyebb vagy nehezebb, mint amikor külföldi kollégának adja a hangját?

Furcsa magamat szinkronizálni, de a legviccesebb, amikor a magyar kolléga mellettem azt mondja, hogy hogy hasonlít rám a színésznő. Igen, mondom, mert az én vagyok!

Képgalériáért klikk a fotóra!Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mikor kezdett el szinkronizálni és mi volt az első szerepe?

Már a főiskola alatt jártam fel a Pannónia Szinkronstúdióba kisebb szerepekre, de az nem sokkal később bezárt. Igazán Dezsőffy Rajz Katinál tanultam meg mindent, ami ehhez kell: ritmus, figyelem, ugyanakkor lazaság és rutin is, hogy rá tudd tenni a színészetet. Egy általa rendezett Star Trek-sorozatban voltam sokat László Zsolttal.

Amanda Peet, Gal Gadot, Carla Gugino és még sorolhatnám. Számtalan szinkronszerepe közül szemezgessünk néhány emlékezeteset. Az Ön hangján szólalt meg Anne Hathaway a Csillagok között című lenyűgöző sci-fiben.

Igen, azelőtt csupán egyszer, a Szerelem és más drogok című filmben szinkronizáltam őt. Kivételesen jó színésznőnek tartom! A Csillagok közöttet sajnos szinte élvezhetetlen volt csinálni, mert annyira levédték a filmet, hogy ne kerüljön ki idő előtt, hogy a filmből csak a karakterünk fejét láttuk egy karikában, semmi mást.

A nehéz körülmények mellé nehéz szerepek is jöttek. Egyik legkomolyabb szinkronszerepe a Holtodiglan főszereplője, Amy Dunn, akit Rosamund Pike formált meg zseniálisan. Milyen volt pszichopata feleséget szinkronizálni?

Vicces... Persze nem a szerep, hanem a körülmény, hiszen akkor már 6 hónapos terhes voltam, ezért ülve nyomtam végig. A Holtodiglan pedig nem éppen egy nyugalmas film, úgyhogy néha mondtam, hogy álljunk le, mert a gyerek ugrál a hasamban! Emlékszem, hogy abba nagyon bele kellett menni, olyan amplitúdókkal kellett dolgozni, amilyennel kevés filmnél. Na, ezeket szeretem, az ilyen filmek miatt szeretek szinkronizálni!

Ugyanakkor az itthon rendkívül népszerű török sorozatokban is hallani. Szereti ezeket?

Igen, azokat is nagyon szeretem. Például a Megtört szívek Dilaráját is még mindig nagy élmény szinkronizálni, pedig már 300 részt megcsináltunk. Ez nem olyan, mint régen voltak a brazilok, ez egy igazi nívós szappanopera. Valamiért ezek most nagyon mennek, gondolom leginkább a gyönyörű, autentikus környezet, a szép színésznők, meg a fordulatos történetek miatt. Még kolléganőm, Pásztor Erzsike is nézi, tőlem szokta kérdezni, hogy mi lesz a következő részben.

Képgalériáért klikk a fotóra!Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mind a közönség, mind a kritikusok világszerte dicsérik a DC legújabb szuperhősfilmjét, a Wonder Womant, melynek címszereplője is az Ön hangján szólal meg. Mindenekelőtt, hogy tetszett a film?

Úgy jártam, hogy a 9 és a 11 éves fiammal néztem meg a díszbemutatón, IMAX moziban, amiben én még sosem voltam. Fantasztikus élmény volt ekkora vásznon látni, a 3D, a hangok, meg minden, egyszerűen lenyűgöző volt, de sajnos jött egy pont, amikor a kisebbik azt mondta, hogy menjünk ki, mert félt – ugye nem kevés akció van benne, meg háború – de a nagyobbik szerint élete filmje volt. Egyébként én is azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült, látványos, humoros, izgalmas film. Lehet, hogy azért, mert nő rendezte, nem tudom.

A Halálos iramban-filmek óta másodszor kölcsönzi a hangját Gal Gadotnak, mint Diana, ráadásul ősszel érkezik az Igazság Ligája első része és a Wonder Woman-nek is terveznek folytatást. Milyen színésznőnek tartja?

Nagyszerűnek! Dianát nála jobban szerintem senki sem hozná, gyönyörű, kifinomult, elképesztően jártas a különböző harcművészetekben, tehát minden szempontból csodálatos. :) Ekkora mozifilmeknél még van idő és lehetőség rá, hogy megcsináljuk az egész ívét, ahogy Diana naiv lányból elszánt harcossá ér, miközben a szerelem is rátalál Chris Pine karakterében. Egyébként olyan nagyon nem vágom ezeket a szuperhősöket, de az Igazság Ligájáig képbe kerülök, ígérem!

Nők között nőtt fel, most viszont már három férfi veszi körül, akikhez 2 éve egy kislány is érkezett. Mennyi ideje van rájuk?

Csak a logisztikán múlik. Ebből a szempontból jó, hogy szabadúszó vagyok, mert az összes munkát magamhoz, illetve a családhoz tudom igazítani. Például azután megyek a szinkronba, hogy a kicsit elvittem bölcsibe. De a délután teljesen az övék és az esték többsége is, hiszen havonta összesen hatszor játszom. De a fiúk közül a 11 éves már olyan magasságú és termetű, mint egy 14 éves, sokszor megy ide-oda, haverokhoz, ilyesmi, úgyhogy lassan már ők vigyáznak a húgukra. :)

Mivel töltik a közös időt?

Nagyon szeretünk moziba, színházba járni, de a sportprogramok és kirándulások is a kedvenceink közé tartoznak. Nyáron pedig egy wellness-szállodába jönnek velem, ahol gyerekeknek tartok majd foglalkozást és közben nyaralunk is egy hetet. Szeretem az ilyen programokat, mert egyszerre gyerekbarát és kötődik a színészethez is.

Úgy tűnik, elég kerek most az élete. Ha lenne bakancslistája, mi lenne rajta?

Szeretnék utazni, mert nagyon le vagyok maradva a sok gyerek miatt. A fő célom most Barcelona, ott már mindenki volt, csak én nem. Amerika, London, Párizs, ezek a nagyobb városok már megvoltak, de Barcelona még nem. És tényleg csodás lenne egy igazán jó magyar filmben szerepelni! Járok is mindig castingokra, úgyhogy remélem, előbb-utóbb ezt is kipipálhatom a listán. Hogy milyen film legyen, azt a sorsra bízom, én akár egy magyar Wonder Woman-nek is örülnék!