A 101 éves Olivia de Havillandnak nem tetszett, ahogy egy új sorozatban, a Feud-ban ábrázolták, ezért beperelte az alkotókat.

A kétszeres Oscar-díjas Olivia de Havilland egy nappal a 101. születésnapja előtt perelte be a Feud alkotóját, Ryan Murphyt és a sorozatot adó FX-et, szerinte a szakmai hírnevének nem tett jót, ahogyan az ő személyét bemutatták a produkcióban.

Olivia de Havilland 2011-benForrás: AFP/Patrick Kovarik

A színésznő hozzátette, hogy engedélyt sem kértek a nevének és személyiségjegyeinek használatára, ezért is indította pert. Az ügyvédei – védencük életkora miatt – gyorsított eljárást kértek a bíróságtól, az FX egyelőre nem kommentálta az ügyet.

A Feud első évadja egyébként Joan Crawford és Bette Davis legendás viszályát jelenítette meg, De Havilland figurája Davis barátnőjeként tűnt fel, egyébként Catherine Zeta-Jones játszotta.

Catherine Zeta-Jones mint Olivia de HavillandForrás: FX

A sorozatban a kor más nagyságai, például Gregory Peck, George Cukor vagy Frank Sinatra is megjelentek, a történetben azonban De Havilland az egyetlen olyan szereplő, aki még él.

A színésznőt 1935 és 1988 között 60 filmes és tévés szerepben láthattuk, játszott az 1938-as Robin Hood-ban és az Elfújta a szél-ben is, két Oscar-díját Az örökösnő, illetve a Kisiklott élet női főszereplőjeként kapta.