Oscar-díjas forgatókönyvíró sorozata debütál az RTL Klubon

Vágólapra másolva!
Oscar-díjas forgatókönyvíró sorozata debütál az RTL Klubon július végén.
Vágólapra másolva!

Július 27-én debütál az RTL Klubon a Riviéra című 10 részes sorozat, melynek egyik ötletadója és forgatókönyvírója az az Oscar-díjas Neil Jordan, aki többek között az Interjú a vámpírral és a Síró játék című filmeket is rendezte.

A sorozat egyik érdekessége, hogy a jeleneteket a történetben szereplő eredeti helyszíneken, a dél-franciaországi Riviérán forgatták, többek között Monacóban, Nizzában, Saint Tropez-ben és Cannes-ban.

Forrás: Riviera

A romantikus krimi főhőse az amerikai Georgina (Julia Stiles – A Bourne-csapda, Én és a hercegem, Mona Lisa mosolya). A középosztálybeli, műkincskereskedéssel foglalkozó nő szerelemre lobban munkaadójával, a hatalmas vagyont felhalmozó bankárral, Constantine Cliosszal (Anthony LaPaglia – Nyomtalanul). Az újdonsült feleség ugyanakkor hirtelen özvegy lesz, mivel milliárdos férjét a jachtjával együtt felrobbantják. A merénylet következtében számtalan titokra derül fény: a fiatal nő többek között szembesül azzal, hogy a Riviérán, egy hatalmas villában tengetett luxuséletet valószínűleg bűnözésből biztosította férje.

A több mint 40 millió euróból készült Riviéra idén június közepén debütált Európában - a brit, német és spanyol tévés premier után Magyarországon elsőként az RTL Klubon lesz látható - közölte a csatorna.