A Szomszédokat igazi színészek játszották, és nem a járókelők

Pásztor Erzsi Közéleti személyiség foglalkozása SZEMÉLY színész színésznő
Budapest, 2014. február 20. Pásztor Erzsi színésznő a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban a színész munkásságára emlékeznek vissza pályatársaival. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Harminc éve indult a Szomszédok, Pásztor Erzsi mesélt az évforduló alkalmából.
Vágólapra másolva!

A sorozat születésnapján fát ültettek a színészek, Pásztor Erzsi szerint sok húsz év körüli érdeklődő is megjelent az eseményen.

"Próbáltam megfejteni, hogy miért. Először is, ez egy korrajz, az én korosztályom szívesen nézi azért, mert átélte, a fiatalok azért, mert tájékozódnak, jókat röhögnek, hisz másképp reagálnak arra, hogy ez régen így volt. A plusz véleményem, és senki nem szereti, ha ezt mondom, de a Szomszédokat igazi színészek játszották, és nem a járókelők. Ma az a divat, hogy a járókelők szerepelnek, de nem akarok senkit megbántani"- mesélte a Mokkában.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Janka néni megformálója azt is elmondta, hogy két lakásban vették fel a jeleneteket, azokat alakították át.

"Az egyikben laktak, de az volt a kozmetika is, mindig átalakították. Én epizódszereplő voltam a Szomszédokban, engem a közönség emelt főszereplővé. A mai napig megszólítanak, bárhova megyünk, hogy Janka néni" - mondta. Nem zavarja, ha egykori karakteréhez hasonlítják, sőt, örül neki, hogy megismerik, és kedvelik a nézők.