Dennis Rodman karaokézni, lovagolni szokott a koreai diktátorral

Dennis Rodman, Kim Dzsong Un, Észak-Korea, kosárlabda
Dennis Rodman, egykori NBA-sztár sportnagykövet lett Észak-Koreában, Rodman és Kim Dzsong Un koreai vezető egy kosármeccsen Phenjanban az amerikai Harlem Globetrotters és az Észak-Koreai Testnevelési Egyetem csapata közötti kosárlabda mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Dennis Rodman egy reggeli műsorban beszélt arról a valószerűtlen barátságról, ami közte és Kim Dzsongun között van.
Vágólapra másolva!

Az egész világ rácsodálkozott annak idején Dennis Rodman és Kim Dzsongun barátságára, amiről most az egykori kosaras mesélt a Good Morning Britain című reggeli műsorban.

A kosárlabda iránti rajongás hozta össze őket, az észak-koreai diktátor ugyanis odáig van Rodman korábbi csapatáért, a Chicago Bullsért, emiatt hívta meg először az országába.

"Azt hiszem, a kosárlabda és a zene a kulcs mindenhez a világon. Mindkettő kiváló kapcsolódási pont akárkihez a világon, ez történt velünk is" – idézte fel a sportoló.

Dennis Rodman és Kim Dzsongun egy kosármeccsen Phenjanban Forrás: AFP

Rodman azt mondja, mindig jól érzi magát Észak-Koreában, Kim Dzsongunnal többek között karaokézni, lovagolni, síelni szoktak. "Alig beszélünk politikáról, ez a legnagyszerűbb az egészben" – tette hozzá.

A sportoló szerint a média teljesen hamis képet mutat róla: "Akárhányszor látom, mindig nyugodt, mindig mosolyog, különösen a családja körében" – mondta.

Rodman nem tart az Egyesült Államok elleni támadástól sem, azt mondja, szeretne több amerikai sportot meghonosítani Észak-Koreában, ezzel is szorosabbra fűzve a két ország - jelenleg fagyos - kapcsolatát. A teljes beszélgetést itt tudja megnézni: