Mennyire emlékszik a hetvenes évek magyar szinkronjára? Kvíz!

Derrick
Vágólapra másolva!
Hol készült a szinkron, miért volt különleges a Frédi és Béni magyarul, kik voltak a derék Derrick és a legendás Stirlitz magyar hangjai? Porolja le emlékeit, töltse ki a kvízt!
Vágólapra másolva!

Az hogy régen jobb, igényesebb volt a magyar szinkron, szinte már közhelyszerű, sokan mondogatják, de elfelejtik, hogy akkoriban két csatorna volt, harmatosan szerény külföldi sorozatválasztékkal, úgyhogy sok jó színész kapott szinkronmunkát, amit meg is fizettek, és időt is szántak rá (manapság legalább száz sorozatot nézhetünk a tévében magyarul, régen talán heti kettőt adtak).

A hetvenes évek Magyarországa a jelenleginél is jobban rá volt szorulva a szinkron legjobbjaira, hiszen egy eléggé zárt országban, egyirányú nyelvoktatás mellett mindennél fontosabb volt, hogy a mozikban és a tévé képernyő előtt minél jobban szórakozhasson a nép a napi robot után. Így a magyar szinkron a virágkorát élhette, és sokan máig emlegetik. Néhány kérdés erejéig arra vagyunk kíváncsiak, vajon mennyire ismeri a 70-es évek szinkronjait!