8 milliárd forintos pert hozott egy 3 perces kisfilm

2017.10.11. 18:41

Rosszul sült el a Fox sportolói és emberi nagyságról forgatott kisfilmje, amellyel megnyitották az idei Super Bowlt: Muhammad Ali szellemi örökségének tulajdonosai beperelték a csatornát.

A Super Bowl, vagyis az amerikaifoci-bajnokság döntője a legnézettebb sportesemény az Egyesült Államokban, csak a tévében nagyjából 111,3 millióan láthatták (még februárban) a The Greatest című kisfilmet, amelyet Muhammad Ali emlékére forgattak, az ő példáját hozva fel a nagyságra, amivel a legnagyobb tetteket lehet véghez vinni:

A videóval az amerikaifoci-liga hasonló nagyságai, Joe Montana, Joe Namath, Vince Lombardi, Tom Brady és mások előtt is tisztelegtek, az Alihoz tartozó szellemi örökséget azonban a Muhammad Ali Enterprises birtokolja, nekik nem annyira tetszett, amit láttak. 

Szerintük a Fox jogtalanul használta a legendás bokszoló alakját, a róla készült archív felvételeket, ezért beperelték a csatornát. A cég 30 millió dollárt, közel 8 milliárd forintnak megfelelő összeget követel, nagyjából ennyit kért volna a Fox is a Super Bowl alatt egy, a The Greatest-hez hasonló hosszúságú reklámért.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK