Köllő Babett a luxusfeleségekből: Fél évet hisztiztem, mire igent mondott a férjem

Vágólapra másolva!
A Feleségek luxuskivitelben tipikusan az a műsor, amit „senki nem néz”, mégis mindenki hallott róla, beszél róla. Bűnös élvezet ez a Viasat3-on, úgyhogy némi előítélettel ültünk le beszélgetni a csilláros mosdójáról és a szőrmebunda iránti rajongásáról ismert Köllő Babett-tel. Havi húsz estét van színpadon, néha Fésűs Nellyvel és Koós Rékával váltásban, de a tévézők főképp a realityből ismerik. A paródián nevetett, és ha lesz új évad, nem hagyja ki.
Vágólapra másolva!

Látta Dancsó paródiáját a műsorról?

Igen. És bevallom, szerintem vicces volt. Azt gondolom, a kritika vagy negatív vélemény is reklám.

Ezt lehet, hogy sokan gondolják így, de kevesen merik kimondani.

Mert álszentek az emberek.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Van olyan kritika, amire azt mondta, hogy eddig és ne tovább?

A kinézetemre kaptam néhány minősíthetetlen megjegyzést, egy cikk például úgy indult, hogy „lárvafejűnek" tituláltak. Nem gondolom, hogy Claudia Schiffer vagyok, de azért ez már sok. Amikor csak a gyűlölködés megy és semmi építőjellegű kritika nincs benne, akkor elengedem a történetet.

Ez irigység?

Azt gondolom, hogy az is benne van.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Melyik szereplő viseli a legnehezebben a kritikát?

Sejtettük, hogy a műsor kiveri a biztosítékot, de hogy ennyire, azt nem gondoltuk. Nem hittük, hogy egy ország fog erről beszélni. Nekem a második adás után volt nagyon nehéz, amikor ömlött a sok negatív cikk, olyan szalagcímekkel, hogy „Az állítólagos színésznő szétbotoxoltatta magát és beszélni sem tud".

Az első három epizód után mit látott? Segített a karrierjében a Feleségek luxuskivitelben?

Két adás után már két ajánlatot kaptam tévés munkára. De ezekről még nem beszélhetek.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Vivivel elég különböző karakterek. Hogy vannak most? Megy még az adok-kapok?

Csak annyit mondhatok, hogy érdekes irányt fog venni a mi történetünk.

Soha nem akarta leönteni egy pohár vízzel?

Vivit nem. Más szereplővel kapcsolatban, lesz olyan konfliktusom, ami elég durva helyzeteket szül.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Inkább beleáll egy konfliktusba, vagy inkább elengedi?

Sokáig csak nyeltem és nyeltem. Inkább maradtam a háttérben és nem veszekedtem az emberekkel. Elnéztem mindenkinek mindent. Egy éve éreztem azt, hogy bátrabb vagyok és kimondom, ha valami nem tetszik.

de megválogatom, hogyan, miként és kinek mondjam el, ha valamivel nem értek egyet.

A hétéves kislánya mennyit érzékel a műsorból és annak a hozadékából?

Senki nem tudja, hogy ő kicsoda. Nem fog sokat szerepelni az adásokban sem.

Ön nem szeretné ezt?

Nincs ilyen szabály. Ha Milla szerepelni akar, akkor segítünk neki. De hétéves. Nem szabad ezt erőltetni. Most vett részt egy fotózáson, kedve volt hozzá és megcsinálta. A pénzt pedig, amit kapott félretette, mert saját faházikót szeretne a kertben. Erre gyűjt.

Fotó: Polyak Attila - Origo

A férjével hogyan beszélték meg a gyermek zsebpénzének kérdését?

Milla állami oviba járt. Pontosan azért, hogy minél később tudja meg azt, hogy többet is megengedhetne magának. Én vidéken nőttem fel, és valószínűleg, amit én kaptam otthon, azt kapja meg ő is. Nincsen neki minden megvéve. Akkor kap nagyobb ajándékot, ha ünnep van, és ő magának gyűjt kis bunkerre.

Honnan jött a neve? Hogyan találták ki?

Igazából csak fiúneveket nézegettünk, mert a férjem családjában három generáció óta csak pasik vannak. Nagy volt a meglepetés, amikor kiderült, hogy a gyermekünk kislány lesz. A neten nézegettük a lányneveket, így akadtunk rá a Millára. Ráadásul ezt talán külföldön is könnyebben megjegyzik és kiejtik, ha egyszer úgy dönt, hogy ott akar élni, tanulni.

Fotó: Polyak Attila - Origo

A férje milyen tanácsokkal látta el a műsor előtt?

Ő nem akarta, hogy elvállaljam ezt a műsort.

Mitől félt?

Andris zárkózott ember. Elég kevés kollégám tudta, hogy hol lakunk, hogyan élünk. Nem szoktunk hivalkodni ezzel. Belekerülni egy ilyen sorozatba és egy országnak megmutatni a mi zárt világunkat, ez egy nagy lépés volt.

Hogyan győzte meg?

Hisztiztem hat hónapot. Duzzogtam. Látta, hogy nem fogom elengedni ezt a dolgot és azt mondta: jó csináld. Annyit kért, hogy legyek kicsit kevesebb annál, mint amilyen vagyok... de lehet, hogy ez nem jött össze.

Megismerkedésük után kellett bizonyítani a környezetének?

Mindig kell. Ha picit nagyobb korkülönbség van egy pár két tagja között, akkor mindig, mindenkinek az az első gondolata, hogy „a pénz miatt vannak együtt”. Én viszont azért vagyok együtt a férjemmel, mert szeretem. Mert olyan világot hozott az életembe, amit előtte nem ismertem.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Ez egy milyen világ?

Ez pedig a mai fiatal pasikban nincsen meg. Szerintem sok fiatal lány tehet arról, hogy kihalnak az úriemberek. Tisztelet a kivételnek, de ezek a nők totál elrontották a pasikat, azzal hogy egy diszkóból bárkit haza lehet vinni. Mi inspirálja őket arra, hogy igazi úriemberek legyenek? Voltak nagyon gazdag, velem egykorú pasijaim. Hozzájuk mehettem volna, de egyikük sem volt olyan gondoskodó, odaadó, úriember, mint András. Ég és föld a különbség abban, ahogy ő és ahogyan a korábbi pasijaim beszéltek velem.

Mennyit játszik színházban?

Nagyjából havi húsz estét. Szabadúszóként több helyen is játszom. Novembertől próbálok egy újabb darabot, amit a Vidám Színpadon mutatnak be.

A kollégái hogyan fogadták a műsort?

Ők színészek, szinte mindenki szerepel ilyen vagy olyan műsorban. Tudják, hogy ez egy munka, elmentem és dolgoztam. Ők ismernek és tudják, hogy milyen ember vagyok.

Mi áll közel magához? Musical és operett?

Musical szerepeket ritkán játszom, de a RAM-ban bemutatott Cinderellában például most én alakítom (váltásban Fésűs Nellyvel és Koós Rékával) a Tündérkeresztanyát. Egyébként leginkább az operettekkel találnak meg. Ami viszont szerepálmom azok a drámai, prózai darabok. Egyszer nagyon eljátszanám Gertrudist a Bánk bánból.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Kihívás lenne?

Igen, másrészt már 12 évesen Victor Hugót és Stendhalt olvastam a szünetekben a pad alatt. Viszont a színházak nagy része szeretné kiszolgálni a közönséget és a könnyedebb műfajra van igazán igény. Ez pedig a musical és az operett.

Zavarja, hogy a komolyabb oldalát kevesen ismerik?

Azt remélem, ahogyan megy előre a műsor, úgy fognak egyre többet látni az emberek a személyiségemből. De lássuk be, ez nem az a platform, ahol azt akarják látni a nézők, hogy

Az sem érdekel senkit, hogy jótékonykodom, azon akarnak megbotránkozni, hogy bundákat nézegetek a török piacon. De nem is gondolom, hogy azzal kellene kérkednem, hogy mikor, mennyit adakozom.

Bevállalna második évadot?

Remélem, hogy lesz második évad, mert én szívesen folytatnám!