55 évesen meghalt Gordon Ramsay és Jamie Oliver felfedezője

34th International Emmy Awards Gala - Press Room EOS1DMkII-220582 72584356
NEW YORK - NOVEMBER 20: Executive Producer Patricia Llewellyn who won for best Non-Scripted Entertainment "Ramsay's Kitchen Nightmares" poses in the press room of the 34th International Emmy Awards at The New York Hilton on November 20, 2006 in New York City. (Photo by Peter Kramer/Getty Images) *** Local Caption *** Patricia Llewellyn
Vágólapra másolva!
Meghalt Patricia Llewellyn, befolyásos producer, aki többek között Gordon Ramsay és Jamie Oliver karrierjét is beindította. 
Vágólapra másolva!

55 éves korában meghalt Patricia Llewellyn producer, az Optomen nevű cég egykori főnöke. A pozíciójáról már 2016-ban lemondott, hosszú betegség után érte a halál.

A szakember 1994-ben csatlakozott az Optomenhez, főzőshow-kra specializálódott, első nagy dobása a Két duci hölgy volt.

Patricia Llewellyn 2006-ban, a Ramsay, a konyha ördögének járó nemezetközi Emmy-díjjal Forrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Peter Kramer

1999-ben aztán jött a The Naked Chef, A pucér szakács, amivel Llewellyn egy csapásra sztárt csinált Jamie Oliverből, 2004-ben pedig Gordon Ramsayt is elindította a pályán a Ramsay, a konyha ördögé-vel.

A műsor két évvel később nemzetközi Emmy-díjat is kapott, Llewellyn pedig az amerikai változatot is felügyelte, csakúgy, mint Ramsay későbbi sorozatait, például a Gordon Ramsay – Pokoli hotelek-et és az Amerikai mesterszakács-ot.