Fésűs Nelly: Megdöbbentő volt, amit láttam

Ázsia Expressz sajtótájékoztató
Ázsia Expressz sajtótájékoztató 2017 október 24-én
Vágólapra másolva!
Utólag látta csak, milyen szép tájakon járt, mert a folyamatos stoppolás, nagy rohanás közepette nem tanulmányozta Délkelet-Ázsia szépségét. Nagyon sokat sírt, hiányzott neki két gyereke, párja, de utólag egyáltalán nem bánta meg, hogy belefogott a kalandba. Az Ázsia Expressz forgatása alatt végig mások jóindulatától függött, az itthon korábban nem tapasztalt kiszolgáltatott állapot nagyon zavarta. 
Vágólapra másolva!

Járt már a környéken?

Thaiföldön igen, ott is egy műsort forgattam. Ennek ellenére nekem most teljesen új volt a délkelet-ázsiai környezet, mert ennyire az emberek közt, ennyire az élet sűrűjében nem voltam még kinn. Visszanéztem pár felvételt, és megdöbbentő volt látni, milyen tájakon jártunk, ugyanis ott, a játék hevében, a rohanásban nem jutott idő szemlélődni, turistának lenni. Akkor láttuk csak a városokat, tájakat, ha egy játék kifejezetten erről szólt.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tudna kinn élni?

Bangkokban talán, de Vietnam, főleg Hanoi nagyon mocskos volt, ott biztosan nem. Hatmillió robogó van a városban, négyen ülnek rajtuk, elől-hátul megpakolva libákkal, tyúkokkal. Elképzelhetetlen dolgokat láttunk, európai szemmel.

Mi volt a legnehezebb az út során?

Én korábban életemben nem stoppoltam, így ez a része elég nehéz volt... Ott teljesen kibillen az ember a komfortzónájából, senki nem ismer, senkit nem érdekel, ki vagy, mi vagy. És tényleg az látszik majd a műsorból, ami történt: ismeretlenek befogadtak éjszakára, felvettek az autójukba, és szó sem volt arról, hogy mi, a játékosok, szállodában aludtunk, egy svédasztalos vacsora után. Volt olyan szállásunk, ahol sem este, sem reggel nem kaptunk egy falatot sem, de utána 96 százalékos páratartalom mellett, negyven fokban kellett menetelnünk órákon át, hátizsákkal.

sokat kellett gyalogolni, energia pedig kellett volna. Komplexen volt nehéz. Annyira függtünk mások jóindulatától, amire itthon soha nem volt példa: így a kiszolgáltatottság az, ami talán a legjobban zavart.

Muri Enikővel Fotó: Szabó Gábor - Origo

Muri Enikővel volt párban, ki döntött erről?

Ismertük egymást, és amikor megkérdeztek minket, a másiktól függetlenül, hogy kivel lennénk párban heteken át egy ilyen kalandos valóságshow-ban, akkor egymás nevét mondtuk. Nagyon jó volt, hogy mi együtt mentünk. Hiába döntöttük el előre, hogy nem fogunk veszekedni, volt olyan helyzet, hogy a feszültség miatt összekaptunk.

Szavazzon!

Kinek drukkol az Ázsia Expresszben? Két párost is megadhat.

Milyennek ismerte meg a párját?

Enikő nálam azért jóval fiatalabb, benne van az a lendület, amikor nem gondolkodik előre, csak mondja a magáét.

Könnyű természetűnek tartja magát?

Azt gondolom, hogy rugalmas vagyok. Konfliktusok nélkül próbálom élni az életem, és inkább kikerülnöm az ilyen helyzeteket.

Az interjú folytatásáért lapozzon a 2. oldalra!