Sírás és óriási meglepetés a Sztárban sztár döntőjében

Sztárban sztár
Vágólapra másolva!
Negyedik lett Janicsák Veca, de ez egyben azt jelentette, hogy a show-ban ő volt a legjobb, legsokoldalúbb női előadó. Harmadiknak Pápai Jocit nevezte meg Tilla, második Király Viktor, a nyertes pedig Horváth Tamás lett. Tíz héten át 14 szerepben mutatta meg, mit tud, emlékezetes versenyző volt.
Vágólapra másolva!

Bő két hónap után eljött a Sztárban sztár ötödik évadjának döntője is: a kérdés az volt, hogy kinek a neve kerül a korábbi győztesek, Bereczki Zoltán, Pál Dénes, Gáspár Laci és Veréb Tamás mellé. A fináléba bejutott a mezőny egyértelműen legkarakteresebb, legtisztább női hangja, Janicsák Veca, a legmókásabb, legszórakoztatóbb figura, Pápai Joci, a hibázni jóformán nem tudó, minden szempontból profi Király Viktor, illetve némi meglepetésre Horváth Tamás.

Őt az induláskor még nem ismerték annyian, mint Détár Enikőt, Singh Vikit, Oláh Gergőt vagy Csézyt, mégis ők korábban kiestek a versengésből, azaz nem volt gyenge a mezőny. Pápai pedig tényleg az évad udvari bolondja, jó értelemben vett bohóca volt, és erre példa, hogy ma már az első percben volt egy jó szövege: „Fogalmam sincs, hogy jutottam el ide a döntőbe. Valószínűleg így járhattam ki a nyolcat és a középiskolát is” – vonogatta vállát a közönség egyik kedvence.

Király Viktor mint Joe Cocker Forrás: TV2

Az eddigi kilenc adás alatt, a pontok alapján a zsűritagok közül az újonc Stohl András volt a legszigorúbb: a műsor elején elmondta, hogy nem akart 9-est és 10-est adni középszerű produkciókra, komolyan vette ítészi szerepét.

A második legszigorúbb Majka volt,

aki a műsor első évadjának első adása óta ott ül, ez volt az 50. show-ja. Az adás első perceiben félelméről számolt be, hogy nem fog tudni mit mondani ennyi adás után, de sok színvonalas fellépést látott, és ez segített a szövegelésben is.

Király Viktor nyitotta az estét Joe Cockerként. Majka agyba-főbe dicsérte, szerinte „minden teljesítménye megkérdőjelezhetetlen”, és ő az egyetlen, aki miatt soha nem izgultak. Liptai, Stohl is csak dicsérni tudta, Papp Szabi pedig az elképesztő átalakulásról papolt, miközben Tillát túlmozgásos figurának aposztrofálta.

Janicsák "Cserháti" Veca Forrás: TV2

Cserháti Zsuzsát Janicsák Veca alakította, Nyári Károly zongorázott mellé. „Nekem rideg voltál az elején, Veca, de csodálatos művész vagy, nagy dolgokat hoztál ki magadból” – lelkendezett Claudia, Papp Szabi pedig poénnal nyitott, a Nyári-lányok apjának megjelenését dicsérte, mintha egy másik fellépő lenne, Nyári Károly-maszkkal.

Joci a diszkóban Forrás: TV2

Pápai diszkós előadása nem aratott fergeteges sikert a zsűrinél, leginkább kinézete, mozgása, ruhája miatt froclizták – de ezekről nemigen tehetett, hiszen egy feladatot teljesített. Utána Horváth Tamás a Rómeó és Júlia betétdalát adta elő. „Annyira sok selejt van a tévében, de jön egy ember, aki saját tehetsége okán lesz ismert!” – lelkendezett Liptai, nála alpáribb szöveggel jött Papp Szabi: „A musical műfajjal úgy vagyok, mintha forró karamellbe kellene lógatnom a mikrofonomat. Adjuk ki DVD-n” – jegyezte meg. Részeredményt mutattak, fantomképekkel, 69,4%-on állt a negyedik helyezett, 87,2%-ra ugrott az élen álló.

A Rómeó és Júlia Horváth Tamással Forrás: TV2

Az En Vogue formációt álmodta a színpadra négy már kiesett énekesnő, „dögös volt a dal, dögös az előadás” Papp szerint. Détár Enikő jó formában vonaglott és emelgette lábát a feje fölé, erős hanggal adta elő a négyes a Free Your Mind-ot, többek közt Cserpes Laurával.

Ő a Korhatáros szerelem című, hamarosan induló TV2-es sorozatban játszik Kovács Patríciával (aki szintén ott volt a stúdióban, és szólt pár szót is), és ezen a ponton kapott egy kis reklámot a széria. Ez a keresztpromóciók estéje is volt egyben, mert kicsivel korábban Claudia népszerűsítette hamarosan startoló műsorát, az Appra magyart: de hol reklámozzon egy tévé valamit, ha nem a legnézettebb show-jában?

A cikknek nincs vége, lapozzon a 2. oldalra!