Gyengélkedő oltári csajok, erősödő Izaura Tv

Ez Zsír, Kissé meghízott az Esmeralda sorozat főszereplője, Leticia Calderon
TO-38493. CIUDAD DE MEXICO. SEPTIEMBRE 27. Develacion de Placa por 300 Representaciones de la Obra Aeroplanos, en el Teatro Indepencia. (Photo by Luis Ortiz/Clasos).
Vágólapra másolva!
Rövid idő alatt lett nagyon népszerű a TV2 Csoport telenovella csatornája, az Izaura TV. A csatornán látható Esmeraldának november 13-án háromszor annyi nézője volt a teljes lakosságban, mint az aznap este az RTL II-n sugárzott Oltári csajoknak.
Vágólapra másolva!

A TV2 Csoport romantikus sorozatcsatornája,

az Izaura TV nemrég ünnepelte első születésnapját és mára stabil nézői bázist sikerült kialakítania a magyar nézők körében.

Leticia Calderon, az Esmeralda főszereplője Forrás: Clasos.com/Luis Ortiz/Clasos

Köszönhetően a változatos műsorstruktúrának, annak, hogy

a világ minden tájáról elhozza a népszerű telenovellákat, hamar a képernyők elé vonzotta a romantika iránt érdeklődő közönséget. Az Izaura TV napi átlagos közönségaránya már stabilan 1% fölött van.

Októberben a 18-59-es korcsoportban teljes napon 1,2%, míg főműsoridőben 1,3%-os közönségarányt ért el. Ez az eredmény azt jelenti, hogy ebben a hónapban a magyar piacon megelőzte a Story4-et, az RTL Goldot, az RTL+, és a Sorozat+ csatornákat is.

A főműsoridős nézettségben kiemelkedő szerepe van az Esmeralda című sorozatnak.

Leticia Calderón idén 20 éves, klasszikus telenovellája a mai napig hatalmas rajongótáborral bír. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a két évtizedes sorozat november 13-án sugárzott epizódja háromszor annyi nézőt ültetett a képernyők elé a teljes lakosságból, mint az RTLII vadonatúj saját gyártású napi sorozata, az Oltári csajok.

Általánosságban elmondható, hogy az Esmeralda főműsoridős hétköznapi műsorsávjában október 30-a óta tizenegyből tíz alkalommal produkált gyengébb nézőszámokat a teljes lakosságban az RTL II, mint a telenovella az Izaurán. Az Oltári csajok sorozatának nézőszáma 18-49-ben pedig az első adáshoz képest november 13-ra 69%-kal csökkent, 79 ezerről 25 ezer főre.