Az Agymenők Pennyje, a sorozattal világszerte ismertté vált Kaley Cuoco a napokban ünnepelte a 32. születésnapját, ennek alkalmából összeszedtünk róla tíz érdekességet. Tudja, hogy mit jelent nem mindennapi vezetékneve? Hogy miként tudott leérettségizni már 16 évesen? Hogy mi az, ami igazán kikapcsolja? Mindjárt kiderül!

1. Vezetékneve, a Cuoco olaszul annyit tesz, Szakács. Az édesapjának vannak olasz gyökerei, édesanyja angol és német felmenőkkel bír.

Kaley Cuoco az idei Golden Globe-partinForrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

2. Alig volt hétéves, amikor megkapta első szerepét a Nincs menekvés című tévéfilmben. Két évvel később a Miért éppen Alaszka? című sorozatban is egy hétéves kislányt játszott, abban a furcsa hangulatú epizódban, amikor az éppen állapotos Shelley a mosodába járva minden alkalommal más korúnak látta még meg sem született gyermekét. Itt épp a barbizó Mirandával, Kaley Cuocóval futott össze:

3. Úgy tűnik, a szőke kislány Barbie-babával a reklámozók kedvence volt, Cuoco gyerekként nem kevesebb, mint hat Barbie-reklámban szerepelt.

4. Miután már gyerekkorában elhalmozták szerepekkel, hagyományos iskolába nem nagyon járt, jobbára magántanárok okítgatták a forgatási szünetekben. Talán ennek köszönhető, hogy a szokottnál korábban, már 16 évesen leérettségizett.

Az Agymenők csapatával 2016-banForrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Merritt

5. Később több sorozatban is komolyabb szerepet kapott, a Nőrület-ben és a Pimaszok-ban is láthatták a nézők, közvetlenül az Agymenők előtt pedig a Bűbájos boszorkák 22 epizódjában tűnt fel Billie Jenkinsként, akinek akcióiról itt látható egy összeállítás:

6. A Pimaszok színészeivel a mai napig jóban van, Amy Davidson a legjobb barátnője. Bár hat évvel fiatalabb nála, a sorozatban a nővérét játszotta.

7. A sorozatban már egybe is kelt, az életben úgy két évig titokban találkozgatott az Agymenők Leonardjával, Johnny Galeckivel. Cuoco 2010-ben mesélt először arról, hogy nem akarták bevinni a forgatásokra a kapcsolatukat, ezért állandóan letagadták mindenki előtt, hogy együtt vannak. A nő ezt egyre nehezebben viselte, de szerencsének tartja, hogy békében el tudtak válni.

Johnny GaleckivelForrás: AFP/2017 Getty Images/Matt Winkelmeyer

8. Mielőtt úgy döntött, hogy minden idejét a színészetnek szenteli, vagyis egészen 2002-ig országos szinten is jegyzett amatőr teniszező volt, hároméves korában kezdte el tanulgatni a játékot.

9. A sport ma is jelentős szerepet játszik az életében, nemcsak kickboxol, de kiváló lovas is, fiatalabb korában számos díjugrató versenyen vett részt. Ma már inkább csak jótékonysági eseményeken szórakoztatja a közönséget, itt például Luke Skywalkernek öltözve ült lóra:

10. A dobolás teljesen kikapcsolja, azt mondja, tíz perc zenélés után egészen más ember lesz belőle. Akiket ez talán nem kapcsol ki annyira, azok a szomszédok!