Köztük van a következő magyar eurovíziós induló

2017.12.06. 14:51

A közmédia jövőre is keresi Magyarország dalát, a 2018-as széria versenyzőit szerdán jelentették be. A sajtótájékoztatón ott volt a 30 legjobbnak vélt dal énekese, felbukkantak az előző évek győztesei, és bemutatkozott a megújult zsűri.

A Dal 2018 megújult zsűrijét szerdán jelentette be az MTVA, a január 20-án rajtoló előválogatóban Schell Judit, Mező Misi, Both Miklós és Frenreisz Károly véleményezi a dalokat. 

A hetedik alkalommal látható dalválasztó show-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja majd ki a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni. Kiválasztják A Dal 2018 Legjobb Dalszövegét, A Dal 2018 Felfedezettjét, ismét lesz online Akusztik Dalverseny, illetve eldől, hogy ki képviselheti Magyarországot Lisszabonban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon jövő májusban.

A képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Dal 2018 élő adásait január 20-tól, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők, de ezt megelőzően, január 6-án és 13-án megnézhetik A Dal elmúlt hat évadának legemlékezetesebb pillanatait. Az, hogy melyik lesz Magyarország legjobb dala, a február 24-i döntőben derül majd ki.

Sok a kevésbé ismert név

A sajtótájékoztatón a zsűri külön kiemelte, hogy mennyire örül a 2018-as széria újoncainak, a többségnek még nincs országos ismertsége. Vannak köztük ismertebb nevek, tapasztalt Dal-indulók, de a harmincas mezőny nagy részét csak a szűkebb szakma ismeri egyelőre. A versenyre több mint 350 pályázat érkezett, közülük választották ki a legjobb harmincat.

A képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Csudai Sándor - Origo

Frenreisz Károly többéves tapasztalattal ül be a zsűribe, de biztos benne, hogy idén is tudnak neki újat mutatni a versenyzők, Both Miklós a színes mezőnyt dicsérte, Schell Judit a színpadi jelenlétet figyeli majd leginkább, Mező Misi pedig arról beszélt, hogy neki az arányok a legfontosabbak, azokra fog leginkább figyelni a produkciókban.

A képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Csudai Sándor - Origo

A versenyzőket a 2016-os győztes, Fehérvári Gábor Alfréd és Rátonyi Kriszta mutatta be, januártól képernyőn lesz: Andy Roll, AWS Ceasefire X,  Dánielfy Gergely,  Fourtissimo, Gulyás Roland: Hypnotized, Ham ko Ham, Heincz Gábor "BIGA", Horváth Cintia, Horváth Tamás, Király Viktor, Knoll Gabi, Leander Kills, Living Room, Maszkura és a Tücsökraj, Maya 'n' Peti, Nemzenekar, Nene zenekar, Noémo, Nova Prospect, Peet Project, Polgár Odett, SativuS, Süle Zsolt, Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert, JELA feat. Eszes Viki, The Matter, Tolvai Reni, Vastag Tamás, Yesyes. A dalok címét, a dalszerzőket és szövegírókat itt megnézheti.

A képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is szavazhatnak a nézők, a műsor alatt pedig aktív lesz A Dal a Facebookon és az Instagramon is, már a rajt előtt lehet ismerkedni az indulókkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK