Kiderült, ki vezeti a Honfoglalót a tévében

Honfoglaló
Vágólapra másolva!
Egy rutinos műsorvezető kapta a feladatot a Duna tévénél. A Honfoglaló adásai december 25-től indulnak, az első adásokban ismert emberek, celebek küzdenek majd.
Vágólapra másolva!

A közmédia ősszel jelentette be, hogy képernyőre viszi a népszerű internetes játékot. Más neveket lehetett olvasni a sajtóban, de ma kiderült, hogy Szente Vajk lesz a műsorvezető, nevéhez számos sikeres színházi rendezés és szerep kötődik, ám sokan a Duna Televízió képernyőjéről ismerik, ahol vasárnap esténként a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő műsorvezetőjeként köszönti a nézőket, hatodik éve.

Forrás: MTVA

A Honfoglaló adásai december 25-től indulnak, ezen a héten esténként 19.30-tól ismert emberek játszanak majd, ők mutatják be a játékszabályokat a nézőknek. Január 2-tól pedig minden hétköznap három hadvezér mérkőzik meg egymással Magyarország megyéiért.

„Nagyon sokat Honfoglalóztam. Szerintem ez egy igazi családi játék, ami persze egyedül is jó szórakozás, de akkor a legjobb, ha összejön a család, és közösen tudunk játszani, együtt próbáljuk megfejteni a kérdéseket.

nagyon szerettem elfoglalni egész Magyarországot. Persze ez igazán az ismeretlen ellenfelekkel szemben működött, mikor például édesapám ellen játszottam, nem volt szívem rátámadni a várára" – mesélte Szente Vajk.

Szente Vajk Forrás: MTVA

Már túl van néhány adás felvételén, úgy látja, a játékosok élvezik, beszippantja őket a légkör. „Szenzációs a díszlet, nemcsak a képernyőn keresztül, hanem

Feladatom, hogy bátorítsam őket arra a fajta játékstílusra, amivel minél több pontot lehet szerezni, de éreztetnem kell velük azt is, hogy a játéknak nagy a tétje, hiszen pénznyeremény forog kockán. Na meg Magyarország elfoglalása, mert még ha csak virtuálisan is, de jó várkapitánynak lenni" – vélekedett

„Azért is örülök annak, hogy a Honfoglaló képernyőre került, mert szerintem régen volt olyan kvízműsor a hazai televíziós kínálatban, ami nagyon komoly tudásra alapult. Hozzám ezek a műsorok állnak igazán közel és a Honfoglaló is ilyen. Nagyon sok különböző témában kell jártasnak lennie annak, aki eredményesen akar játszani" – tette hozzá.

800 kérdéssel indultak neki

A műsorban az eredeti Honfoglaló játékszoftver módosított változatát használják, amelyet Bihari Attila (a Honfoglaló ötletgazdája) csapata készített. A műsorkészítők tizenkét fős kérdésírói csoportja kifejezetten törekszik arra, hogy egyedi kérdés-adatbázist készítsen a televíziós műsorhoz. Az első felvételeknek 800 kérdéssel kezdtek neki. A formátum iránt már most nagy a nemzetközi érdeklődés, ami nem is csoda, hiszen több országban is napi szinten játsszák a Honfoglalót, így máshol is ugyanolyan jól működhet a televíziós változat.