Be lehet rúgni az alkoholos karácsonyi sütiktől?

2017.12.24. 10:04

Karácsony alkalmából különleges teszteket végeznek az új mítoszirtók, vagyis a Mythbusters új műsorvezetői: többek között azt is megtudhatja, hogy elkaphatják-e ittas vezetésért, ha csak rumos süteményt evett.

Az itthon Állítólag... címmel adott Mythbusters egy ideje új csatornán megy új műsorvezetőkkel, a kísérleteket már Brian Louden és Jon Lung végzik, akik a karácsonyi időszakban sem állnak le.

Az Entertainment Weekly számára egyperces minivideókat készítettek, az alábbiban például arra keresték a választ, hogy be lehet-e rúgni az alkoholos sütiktől – rumos tiramisutól, tequilás muffintól – annyira, hogy ittas vezetésért megbüntessék az embert:

Mint láthatjuk, a termetes Loudennek meg sem kottyantak az édességek, az ázsiai Lungnak azonban 0,055-re emelkedett a véralkoholszintje – amivel a 0,08-as toleranciahatárral bíró Egyesült Államokban még hazavezethetett volna, itthon azonban már felelősségre lehetett volna vonni.

A két műsorvezető a karácsonyi különkiadásokban többek között arra is kereste a választ, hogy Rudolf rénszarvas világító orra elég fényt bocsátana-e ki a sűrű ködben való tájékozódáshoz, és persze azt is kipróbálták, hogy milyen hőmérsékleten fagy meg a vodka.

A Mythbusters-t mostanában adó Science Channel egyébként 12 napos maratonnal is készül a karácsonyra, az ünnepek alatt leadja a sorozatból mind a 267 eddigi epizódot.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK