Még 10 sorozat, amelyet érdemes volt nézni 2017-ben

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Továbbra is száguld a tévéipar, az új aranykor pedig remek minőségű, fordulatos, látványos és gyakran okos sorozatokat termel ki. Úgyhogy nem volt elég az előző tízes listánk, számos remekmű maradt le, olyan sorozatok, amelyek pótlását erősen javasoljuk, ha van pár szabad órája ebben a cudar, hideg, hosszú télben.
Vágólapra másolva!

Mindhunter

1977-ben játszódó, igen lassú, de igazán élvezetes krimi, főbb szereplői Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith. Megfontolt, lomha tempója miatt az NCIS- és a CSI-híveknek nem ajánlható (hiszen vannak benne 10-20 percek, amikor az égvilágon semmi nem történik, csak beszélgetnek – na, de milyen színvonalon!), a True Detective-hez lehet leginkább hasonlítani, ha már kapaszkodót keresünk.

1977-ben játszódik, amikor az FBI-nál a profilozás még gyerekcipőben járt: akkoriban kezdték felfedezni, hogy egyes sorozatgyilkosokat ugyanazon motivációk mozgatták, és sokuk múltjában találtak hasonlóan sötét fordulatokat. Kicsit vonatott, de minőség darab.

Narcos

A Narcost már dicsértük hosszan, a minőség pedig nem esett semmit a harmadik évadra. Az első kettőben Pablo Escobart hajkurászták főképp Medellínben, a legutóbbi évadban a Cali kartell volt a fő ellenfél. A történet legfőbb pontjaiban a valós, megtörtént eseményeket adja vissza, itt-ott a drámai hatás végett fikciós elemek, dialógusok vannak benne. Elképesztően izgalmas, feszült széria, abszolút hiteles színészi alakításokkal, igazi dél-amerikai hangulatba mártva, lokális zenékkel.

Nagy kedvencünk volt idén, úgyhogy várjuk a folytatást, amelyben a DEA már nem Kolumbiában, hanem Mexikóban küzd a drogbárók ellen. Az új célpont a Juárez-kartell lesz.

Stranger Things

Annyira erős volt az első évad, annyira imádta a kritika, hogy félő volt, hogy a magas lécet nem sikerül másodjára megugrani, és csak egy silány utánlövés lesz a folytatás. Nem így történt, kiváló lett a 2017-es évad, fordulatos, izgalmas, szerethető sorozat, jópofa gyerekszereplőkkel.

Winona Ryder megint forgathatta a szemeit, megint kiabálhatott kedvére, Eleven, szinte felnőtt nő lett, és kaptunk egy új fiatal lányszereplőt, Sadie Sink (Max) alakjában, hogy ne csak egy kanbuli legyen a rémek elleni harc. Természetesen ebből is jön újabb évad 2018-ban.

Terápia

Idén nem volt sajnos Aranyélet, kaptunk helyette Terápia befejező évadot a mindig minőségi sorozatokat gyártó magyar HBO-tól. Dargay András rosszabb passzban van, mint korábban, élete zűrösebb, betegséggel is küzd. Mácsai az utolsó évadban olyan partnereket kapott, mint Udvaros Dorottya, Balsai Móni, Schell Judit, Czintos József és Vilmányi Benett – utóbbi szála, a börtönös vonal kifejezetten erős lett.

Fotó: Mudra László - Origo

A Terápia nem egy túl mozgalmas sorozat, mert az eseményeket nem mutatják, hanem csak beszélnek róluk egy szobában ücsörögve – de a pompás színészi alakítások, az életszerű, hihető dialógusok miatt itt a helye egy 10-es vagy 20-as listán.

Trónok harca

A két legnagyobb hype-ot kapott tévésorozat közül a Walking Dead idén nem fért fel nálunk a leginkább ajánlható 10 vagy 20 sorozat közé, de a Trónok harcának ott a helye a legnagyobbak közt. Akadt ugyan pár kiszámítható fordulat, egy-két logikátlan történés (amikor komplett hajóhadak bukkantak fel ott, ahol időugrás nélkül képtelenség lett volna), de a fantasy műfaj királya magabiztosan ül a trónján, és komolyan vehető kihívó egyelőre nincs.

Csak azt sajnáljuk, hogy a hetedik évad csak hét részből állt, így másfél hónap alatt vége is lett. Kárpótoltak viszont a csuda látványos epizódok, amelyek közt volt olyan, ami 9.6-ot, sőt 9.8-at kapott az IMDb-n, nyilván nem véletlenül.

Lapozzon, mutatunk még öt remek sorozatot!