Vérengzés volt 2017-ben kedvenc sorozatainkban

Chandler Riggs as Carl Grimes - The Walking Dead _ Season 7, Episode 5 - Photo Credit: Gene Page/AMC
Vágólapra másolva!
A forgatókönyvírók szeszélye folytán több markáns sorozatkarakter is meghalt 2017-ben: legtöbbjük kinyírása dramaturgiailag fontos volt, de akadtak nagy meglepetések, váratlan halálesetek is. Íme, pár figura, akitől el kellett búcsúznunk idén – vigyázzon, elképzelhető, hogy ön még hátrébb tart egy adott sorozatban, így spoilerbe is futhat! 
Vágólapra másolva!

Carl Grimes, The Walking Dead

Forrás: AMC

2017 talán legsokkolóbb sorozatos halálesete volt a Chandler Riggs által játszott Carl Grimesé, aki a kevés alapszereplő egyikeként maradt életben a nyolcadik évadig, de aztán megharapta egy zombi. A srác halálát még nem mutatták, benne lesz a jövőre érkező folytatásban is, de ő maga és az alkotók is egyértelművé tették, hogy mi vár rá. Az esetről, az ominózus epizódról bővebben írtunk itt.

Sasha, The Walking Dead

Forrás: AMC

A The Walking Dead-ben nem Carl volt az egyetlen, akitől el kellett búcsúznunk, Sonequa Martin-Green karakterének sem volt már sok hátra, miután a színésznő átment a Star Trek: Discovery-be. Sasha zombivá változtatta magát, hogy megbosszulja Abraham halálát, nem tudta azonban megharapni Negant – végül Maggie végzett vele.

Kisujj, Trónok harca

Forrás: HBO

A két Stark lány, Arya és Sansa cselszövésének esett áldozatul az intrikus királyi pénztárnok, Lord Petyr Baelish, előbbi csúnyán elvágta a torkát a sikersorozat hetedik évadjában. A férfit alakító Aidan Gillent a Birmingham bandája után a Blue Book című szériában is láthatjuk, de Az útvesztő: Halálkúrá-ban és a Queen-filmben, a Bohém rapszódiá-ban is benne lesz.

Linda Reagan, Zsaruvér

Forrás: CBS

Amy Carlson karaktere, a Donny Wahlberg által alakított Danny felesége a kamerán kívül, a hetedik és a nyolcadik évad között halt meg helikopterbalesetben, miközben egy betegen próbált segíteni. A színésznő nem maradt azonban munka nélkül, jövőre két filmben is biztosan láthatjuk.

Kígyószemű Sigurd, Vikingek

Forrás: History

A Vikingek-ben természetesen nem ritka az öldöklés, idén a David Lindström által játszott Sigurd hagyta ott a fogát: saját öccse, Csonttalan Ivar végzett vele, konkrétan egy baltát vágott a gyomrába. A színész jövőre a Beck című sorozatban lesz benne.

Peter Quinn, Homeland

Forrás: Showtime

Rupert Friend karakterével kiadós golyózápor végzett, miután a kocsijával behajtott egy csapat fegyveres közé, hogy megmentse Keane elnök és Carrie életét. A színészt még idén láthattuk a Sztálin halálá-ban, és úgy hírlik, hogy a készülő At Eternity's Gate-ben Theo Van Gogh-ot fogja alakítani.

Tuskó Lady, Twin Peaks

Forrás: ABC

A Tuskó Ladyt játszó Catherine E. Coulson a valóságban is meghalt, négy nappal az után, hogy a feltámasztott Twin Peaks-hez leforgatta az utolsó jeleneteit. A történet szerint is beteg volt, ez okozta a halálát.

Norman Bates, Bates Motel

Forrás: Viasat

Freddie Highmore már a The Good Doctor-ban domborít, a Bates Motel-ben nem folytathatta a végtelenségig a gyilkolászást, miután a féltestvére, Dylan önvédelemből lelőtte.

Stephen Walker, Gyilkos elmék

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Frederick M. Brown

Damon Gupton egy évad, tizenöt epizód után kiszállt a Gyilkos elmék-ből, a szuperhősös Black Lightning-ban folytatja jövőre. A krimisorozatban a csapata autóit megtámadta a Mr. Scratchként ismert sorozatgyilkos, Walker az itt szerzett sérülésekbe halt bele.

Lapozzon, van még pár halottunk a képernyőről!