Megint bekattan a kémiatanár - durva sorozatmaraton közeleg

breaking bad, totál szívás
Vágólapra másolva!
Tíz éve indult a Totál szívás, a Breaking Bad. Az igényes, végig feszült sorozat végére fanatikus tábort szedett össze, így most az AMC nyolc nap alatt leadja az egészet.
Vágólapra másolva!

A sztori dióhéjban: egy ötvenéves kémiatanár élete amúgy is zűrös, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Mivel úgy tűnik, egy-két éve van hátra, és neki már minden mindegy, úgy dönt, haláláig összeszed rengeteg pénzt, hogy családja ne szenvedjen hiányt semmiben. Volt tanítványával metamfetamint, azaz pszichostimuláns kábítószert, kristályt, meth-et gyárt.

Remek minősége, tisztasága miatt az anyag hamar megtalálja és bővíti a piacát, de – érthetően – az ismeretlen versenyző felbukkanásának egyáltalán nem örülnek a drogbárók.

Öt évad, nyolcfelé vágva

10 évvel ezelőtt, 2008. január 20-án vetítette az AMC a Breaking Bad sorozat első epizódját. A kerek évfordulóra az AMC maratont indít, és január 6-tól vetíteni kezdi a teljes öt évad valamennyi epizódját.

A Breaking Bad-et 225 díjra jelölték, amelyből 146-ot, a többi között a legjobb drámai tévésorozatnak járó Emmy díjat és Golden Globe-ot is zsebre tehette. De 2014-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, mint a legmagasabbra pontozott televíziós sorozat.

A maratont nyolc adagban kapja a néző, január 6-án éjjel startol.